Наріман Джелялов підозрюється окупантами у «диверсії»

20:58, 05.09.2021
Наріман Джелялов підозрюється окупантами у «диверсії»

Перший заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Наріман Джелялов.

Російські окупанти висунули першому заступнику голови Меджлісу кримськотатарського народу Наріману Джелялову підозру в диверсії.

 

Зокрема, затриманому 4 вересня у окупованому Криму Джелялову інкримінують ч. 1 статті 281 "Диверсія" КК РФ, що передбачає покарання у вигляді позбавлення волі від 12 до 15 років.

 

Як повідомляє Україна молода, про це написав голова Меджлісу Рефат Чубаров у Facebook  в неділю.

 

На його думку, після того, як шантаж і ультиматуми, що застосовувалися Кремлем напередодні інавгураційного саміту Кримської платформи, з тріском провалилися, Москва приступила до виконання погроз по відношенню до її учасників

 

«Показові помсту і розправу вирішили розпочати з кримських татар, оскільки вони і так є заручниками в умовах тимчасово окупованого РФ Криму. Масові обшуки і затримання, проведені 3-4 вересня, російські окупанти вирішили закамуфлювати під диверсію, нібито здійснену групою кримських татар за посередництва першого заступника Голови Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джелялова», - пише Рефат Чубаров.

 

І додає, що крім Нарімана Джелялова, як випливає з відомостей, що надходять з Криму, підозри за статтею 281 "Диверсія" УК РФ також пред'явлені двоюрідним братам Ахтемову Азізу і Ахтемову Асану.

 

«Зрозуміло, що інкримінування Наріману Джелялову "терористичної" статті, наряду  з розправою за його принципову, чесну і незламну позицію, яка ним відкрито відстоюється  протягом всього періоду російської окупації Криму, має також на  меті чергову спробу Кремля дискредитувати представницький орган корінного кримськотатарського народу – Меджліс», - стверджує пан Чубаров.

 

Голова Меджлісу додає: «Відомо, що Наріман Джелялов відкинув висунуті йому російськими окупантам сфабриковані і вигадані підозри в нібито скоєнні ним злочину і відмовився сьогодні брати участь в будь - яких слідчих заходах».

 

За його даними, вже в понеділок, 6 вересня, у Сімферополі відбудуться "суди" щодо визначення запобіжного заходу Наріману Джелялову, а також іншим затриманим 3-4 вересня кримським татарам: Азізу Ахтемову, Асану Ахтемову, Ельдару Одаманову, Шевкету Усеїнову.