В Україні «дракону» підріжуть крила – Зеленський

10:57, 03.09.2021
В Україні «дракону» підріжуть крила – Зеленський

Володимир Зеленський під час спілкування з викладачами та експертами Стенфордського університету. (Фото Офісу президента)

Президент Володимир Зеленський вважає, що українське громадянське суспільство настільки сильне, вільне й демократичне, що поява нового «дракона» в Україні неможлива.

 

На його думку, громадянське суспільство не допустить появу в Україні авторитарного  режиму.

 

Як повідомляє Україна молода, про це Зеленський заявив під час спілкування з викладачами та експертним середовищем Стенфордського університету в межах візиту до США у п’ятницю.

 

Зокрема, главу держави спитали чи не боїться він, убивши "дракона", сам стати "драконом", передає Офіс президента.

 

"Щодо "вбити дракона", то я президент України два роки. У ваших знайомих (у Росії – ред.) ситуація складніша, але це – внутрішній вибір вашої країни. А українське громадянське суспільство настільки сильне, вільне й демократичне, що хто б що не хотів, хто б собі що не придумав, "дракону" з'явитися в Україні неможливо. Крила підріжуть", - сказав пан Зеленський у Стенфорді.

 

При цьому, президент України відзначив фільм «Убити дракона» режисера Марка Захарова і наголосив, що українці та росіяни мають спільні періоди історії та перемоги, але державна політика Росії відрізняється від української, бо вона "спрямована на те, щоб щось забрати, а не дати".

 

 

Зеленський також здивувався через заяви Росії про те, що Україна нібито не хоче закінчити війну.

 

«Ми читали сигнали Російської Федерації – нібито Україна не хоче закінчити війну. Дивно. Війну не ми почали. Ми то із задоволенням хочемо закінчити. Але ми її не починали», – наголосив глава держави.

 

Зеленський також зазначив, що для нього – велика честь виступати перед експертами Стенфордського університету, адже тут виступало багато відомих політиків, бізнесменів і діячів з усього світу.

 

«Чи міг колись я, звичайний хлопець з простої родини, зі звичайного – прекрасного – промислового міста на сході України, уявити, що виступатиму тут? Ні. Але все можливо. Правда, для цього щонайменше потрібно було стати Президентом України», – сказав він.

 

Читайте також: Прориву не сталось. Головне про зустріч Байдена і Зеленського у США.