Аварія Олександра Трухіна: поліція передала провадження слідчим ДБР

19:34, 31.08.2021
Аварія Олександра Трухіна: поліція передала провадження слідчим ДБР

Олександр Трухін (праворуч) "заліг на дно" після Дня Незалежності. (Фото: facebook.com/sluganarodu.truhin.40/posts)

Кримінальне провадження щодо скандальної аварії за участі впливового нардепа від «Слуг народу» Олександра Трухіна, яке відкрили слідчі поліції Києва, було передано слідчим Державного бюро розслідувань.

 

Причина: у провадженні фігурує нардеп, а це підслідність саме ДБР.

 

Тоді як сам обранець від монобільшості Трухін десь зник і не виходить на зв’язок.

 

Як повідомляє Україна молода, про це інформує поліція Києва у вівторок.

 

Зауважимо, що поліція прокоментувала скандальну аварію лише через тиждень.

 

За даними слідчих, аварія трапилась, оскільки "Ауді" нардепа не дотрималась безпечної дистанції під час руху та в’їхала у "Форд", який рухався попереду. У свою чергу, "Форд" в’їхав в автомобіль "Деу".

 

Кримінальне провадження відкрито за ч.1 ст 286 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами).

 

На місці ДТП поліцейські та слідчі зафіксували всіх осіб, які їхали у вказаних авто.

 

Проте, коли правоохоронці прибували на місце події, то учасники ДТП перебували біля автівок, тож необхідно було достеменно встановити, хто ж саме був за кермом в момент ДТП.

 

Отже у поліції уникають підтверджувати той факт, що за кермом саме нардеп Трухін.

 

Наразі поліція опитала учасників події та свідків, вилучила відбитки пальців та інші речові докази. Призначено низку необхідних експертиз, щоб, в тому числі, встановити, з якою швидкістю рухався автомобіль.

 

Водночас, один із свідків повідомив, що за кермом "Ауді" перебував чоловік, як згодом з’ясувалося – народний депутат України. Проте інші свідки заперечують ці покази.

 

                                 Нардепа Трухіна бачили і зафіксували на місці ДТП. 

 

У пресслужбі ДБР повідомили ЗМІ, що матеріали провадження про аварію за участі Трухіна ще не надійшли до бюро установленим порядком.

 

Тоді як голова партії "Слуга народу" Олександр Корнієнко заявив, що не виходив на контакт із нардепом Олександром Трухіним, який за даними ЗМІ будучи напідпитку, спричинив ДТП дорогою з Полтави до Києва.

 

«Останні кілька днів з ним (з Трухіним – ред.) немає контакту. В нього якісь там сімейні справи, чи медійно-сімейні, я до кінця не зрозумію, але він теж не може поки що зв’язатися», - сказав пан Корнієнко у інтерв’ю Радіо Свобода. І додав, що Трухін у вілпустці.

 

За його словами, він бачився з Трухіним на нараді в Офісі президента, яка відбулася 28 серпня і стосувалася підготовки до наступного пленарного тижня у Верховній Раді.

 

Корнієнко заявив, що партія відреагує якщо будуть доведені факти, що Трухін був за кермом і був у нетверезому стані: "Хтось виходив з фракції, когось знімали з посади керівника обласного осередку, когось із партії виключали. Різні санкції можуть бути".

 

Президент Зеленський ніяк не прокоментував аварію за участі Трухіна. 

 

Зауважимо, що за даними ЗМІ, 23 серпня народний депутат фракції "Слуга народу" Олександр Трухін, будучи напідпитку, спричинив ДТП дорогою з Полтави до Києва, але згодом близько тридцяти (!) медіа почистили повідомлення про цю аварію, в якій постраждали шестеро осіб.

 

Відтак, «слугам» закидають, що вони або змусили, або заплатили низці ЗМІ за знищення з сайтів будь-яких негативних згадок про Трухіна і його участь у ДТП з постраждалими.

 

У протоколах поліції, зроблених з місця ДТП за участі Трухіна, водієм його автівки значиться вже інша людина.