Порошенка облив зеленкою 22-річний уродженець Чернігівщини, відео

20:58, 24.08.2021
Порошенка облив зеленкою 22-річний уродженець Чернігівщини, відео

Поліція затримала нападника на Порошенка і ідвела його до автозаків на Банковій.

Поліція затримала чоловіка, який під час урочистих заходів у центрі Києва – Маршу захисників, облив зеленкою колишнього президента України Петра Порошенка.

 

Нападником виявився уродженець Чернігівської області, 1999 року народження. Його затримано.

 

Як повідомляє Україна молода, про це інформує поліція Києва у вівторок ввечері.

 

Зазначається, що правоохоронці негайно зупинили порушника та доставили до Печерського управління поліції.

 

 

«За даним фактом слідчим Печерського управління поліції розпочато кримінальне провадження за  ч. 1 ст. 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України», - повідомляє поліція столиці.

 

Нападнику загрожує до п’яти років обмеження волі. Наразі із ним спілкуються слідчі.

 

 

На оприлюдненому у мережі відео видно, що нападника відвели на Банкову, де стояли автозаки поліції.

 

Втім, у партії "Європейська солідарність" вирішили, що поліція "сховала" на Банковій провокатора, який облив зеленкою Порошенка.

 

"Російські і провладні телеграм-канали повідомили про це (напад – Ред.) одночасно – буквально через хвилину після того, як це сталося", - зазначили в партії.

 

Член команди Петра Порошенка Юрій Бірюков заявив, що напад на п’ятого президента із зеленкою організувала влада, і кожному з нападників заплатили по 100 доларів.

 

Загалом нібито було дев’ятеро нападників, але декільказ них узяли гроші і втекли.

 

Пізніше в партії «ЄС» повідомили, що Порошенко одразу після участі у Марші патріотів виступив перед прихильниками на Співочому полі.

 

«Не хотів цього говорити, але вимушений сказати. Володимире Олександровичу, я розумію – страшно. Я розумію, що ви волонтерів, військових, справжніх патріотів боїтеся більше, ніж Путіна. Не намагайтеся нас зупинити вашою зеленою шмарклею. У вас нічого не вийде, хоча зараз ви сховали цих негідників на Банковій», - сказав Порошенко зі сцени перед прихильниками.

 

 

Як повідомляла «УМ», колишнього президента Петра Порошенка облили зеленкою коли він разом із однодумцями прийшов на Алею Героїв Небесної сотні у центрі Києва у вівторок.

 

Перед тим інший нападник намагався поцілити в нього яйцем.