Ми з Путіним могли б дуже швидко поставити Україну «на коліна» - Лукашенко

18:07, 09.08.2021
Ми з Путіним могли б дуже швидко поставити Україну «на коліна» - Лукашенко

Олександр Лукашенко і Володимир Путін відзначилися українофобськими заявами. (Фото з сайту президента РФ)

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко вихваляється, що він і його друг – президент РФ Володимир Путін могли б «за добу поставити Україну на коліна», якби хотіли цього.

 

Мовляв, для цього достатньо було б введення ембарго на поставки паливно-мастильних матеріалів.

 

Як повідомляє Україна молода, про це самовпевнений диктатор заявив під час прямої лінії у Мінську в середу.

 

За його словами, офіційний Мінськ не має наміру вводити санкції проти України, проте, якби було таке бажання, то вони з Путіним могли б дуже швидко поставити Україну «на коліна».

 

«З нашого боку ніяких санкцій відносно вас [України] вводити не збираємося. Якби ми хотіли вас поставити на коліна, будемо відверті, ми б це зробили протягом доби разом з нелюбим вами президентом Путіним. Ми б перестали вам постачати пально-мастильні матеріали, і завтра на вилах би повиносили і Зеленського, і всіх інших лідерів Незалежної», – гонорово заявив Лукашенко.

 

І додав: «Тому що 35% - ми, 35-40% - Росія поставляє палива в Україну».

 

На його думку, президент України Володимир Зеленський навмисно псує відносини між країнами, а також нібито причетний «до організації поставок зброї в Білорусь і  підготовки бойовиків».

 

«Він [Зеленський] через кордон перекидає сюди зброю, вибухівку. Ми ж це знайшли, їм показали. І наш очільник КДБ їм чітко сказав, що ми бачимо, хто з силовиків органів влади офіційних в Україні це організовує», – заявив він.

 

Лукашенко також зазначив, що Білорусь має надлишок електроенергії, який "може отримати Україна", однак, "підступненько" критикує  його режим. Не дивлячись на критику, він зазначив, що не має наміру припиняти поставки в Україну.

 

«Ми не будемо стріляти собі в ногу, тому що це і для нас буде болісно. Близько $6 млрд товарообіг - пристойний. І для вас вигідно, і для нас. Але ви ведете себе часом дуже недобре», - зазначив Лукашенко, відповідаючи на питання українських журналістів.

 

Як повідомляла "УМ", на минулому тижні Олександр Лукашенко назвав Україну додатковою загрозою для Білорусі, "якої раніше не було".