Зеленський тримає на контролі справу про смерть Шишова

18:36, 03.08.2021
Зеленський тримає на контролі справу про смерть Шишова

Зеленський хоче, щоб білоруси в Україні почували себе у безпеці. (Фото Офісу президента)

Президент Володимир Зеленський взяв під особистий контроль розслідування смерті голови громадської організації Білоруський дім в Україні Віталія Шишова, якого знайшли повішеним у парку Києва у вівторок вранці.

 

Як повідомляє Україна молода, про це заявив речник президента Сергій Никифоров.

 

"Ми пильно стежимо за висновками поліції, президент, звісно, тримає цю справу на контролі. Тут єдине, що можна сказати, що нам, дійсно, важливо показати, що Україна підтримує народ Білорусі і нам дуже важливо, щоб білоруси після подій літа і осені минулого року приїздили в Україну, щоб вони відчували себе в безпеці", - сказав прессекретар Зеленського.

 

Пан Нікіфоров додав, що якщо до смерті Шишова причетні спецслужби, тоді буде реакція Зеленського.

 

Як повідомляла «УМ», 3 серпня голову Білоруського дому в Україні Віталія Шишова 1995 року народження, який зник у Києві напередодні, знайшли повішеним у столичному парку.

 

Колеги Шишова з Білоруського дому заявили, що за Віталієм стежили, і поліція про це знала. Вони переконані, що смерть Шишова – це "спланована чекістами операція з ліквідації дійсно небезпечного для режиму білоруса", і заявили, що продовжуватимуть домагатися встановлення істини в загибелі Віталія.

 

У Верховній Раді закликали міністра внутрішніх справ Дениса Монастирського взяти розслідування смерті Шишова під особистий контроль.

 

Нагадаємо, правоохоронці розглядають дві версії смерті Шишова - самогубство або навмисне вбивство. На його тілі були виявлені садна.