Кримська платформа: участь підтвердили 29 країн

13:34, 02.08.2021
Кримська платформа: участь підтвердили 29 країн

Володимир Зеленський на всеукраїнському форумі «Україна 30. Імідж України». (Фото Офісу президента)

Вже 29 держав світу підтвердили свою участь у саміті Кримської платформи, який відбудеться у Києві 23 серпня.

 

Як повідомляє Україна молода, про це сказав президент Володимир Зеленський на всеукраїнському форумі «Україна 30. Імідж України» у понеділок.

 

Зокрема, глава держави презентував заходи до Дня Незалежності України.

 

«23 серпня відбудеться перший саміт Кримської платформи. Це ініціатива України, яку підтримали десятки наших міжнародних партнерів. Ми повертаємо Крим у світовий порядок денний, щоб повернути додому в Україну. Свою участь у саміті вже на сьогодні підтвердили Сполучені Штати Америки, Велика Британія, Польща, Туреччина, країни Балтії, Франція, Німеччина, багато країн Європейського Союзу, Австралія, Нова Зеландія, Південна Корея і загалом на сьогодні 29 країн.

 

Це великий, але далеко не останній і не остаточний список всіх країн, які 23 серпня підпишуть спільну декларацію про спільні домовленості і спільні наміри», - повідомив Зеленський.

 

Президент наголосив, що «треба назавжди забути, що Україна забуде про Крим».

 

«Україна не підійматиме питання Криму тільки в одному випадку - коли буде підіймати в Криму український прапор», - сказав Зеленський.

 

Як повідомляла «УМ», Кримська платформа - новий консультативний та координаційний формат, ініційований Україною з метою підвищення ефективності міжнародного реагування на тимчасову окупацію Криму, відповіді безпековим викликам, посилення міжнародного тиску на Росію, запобігання подальшим порушенням прав людини та захисту жертв окупаційного режиму, а також досягнення головної мети - деокупації Криму та повернення його Україні.