Зеленський звільнив керівництво Генштабу ЗСУ, ДШВ та ООС

22:28, 28.07.2021
Зеленський звільнив керівництво Генштабу ЗСУ, ДШВ та ООС

Володимир Зеленський провів масштабні кадрові чистки у керівництві силових структур і армії. (Фото Офісу президента)

Президент Володимир Зеленський звільнив начальника Генерального штабу Збройних сил України Сергія Корнійчука, командувача Десантно-штурмових військ ЗСУ Євгена Мойсюка та командувача Операції об'єднаних сил Володимира Кравченка у середу.

 

Як повідомляє Україна молода, відповідні укази президента оприлюднені на сайті Офісу президента в середу ввечері.

 

На дві вакантні посади одразу були призначені нові керівники: Сергій Шаптала призначений начальником Генерального штабу ЗСУ, а Олександр Павлюк – командувачем Операції об'єднаних сил.

 

Також Верховний Головнокомандувач призначив Олега Сінайка заступником голови Служби зовнішньої розвідки.

 

Президент акцентував увагу командирів усіх рівнів у Збройних силах, керівників у сфері оборони та в секторі безпеки на необхідності активізувати виконання завдань, спрямованих на забезпечення модернізації нашої армії та стовідсоткової підготовки військовослужбовців до захисту України в умовах сучасної війни.

 

«Зараз у світі відбувається стрімка трансформація сил і засобів для ведення війни. Наші військові мають бути готові до максимально ефективного виконання завдань у будь-яких умовах», – зазначив Зеленський.

 

І наголосив, що ефективна взаємодія між командирами та керівниками всіх рівнів є основою для успішного функціонування сфери оборони та сектору безпеки.

 

«Після проведених ротацій та заміни командирів і керівників як в армії, так і в Міністерстві оборони очікую системнішої роботи та розуміння кожним бійцем нашої армії перспективи розвитку Збройних сил загалом», – резюмував глава держави.

 

Як повідомляла «УМ», 27 липня президент Зеленський звільнив головнокомандувача Збройних сил України Руслана Хомчака і призначив на цю посаду Валерія Залужного, командувача оперативного командування "Північ".

 

Водночас, Хомчак залишаючи посаду, прозвітував про свою роботу в ЗСУ.