Режим Лукашенка впаде до кінця року через приховані протести бізнесу – Тихановська

10:05, 26.07.2021
Режим Лукашенка впаде до кінця року через приховані протести бізнесу – Тихановська

Світлана Тихановська під час зустрічі із білоруською діаспорою США. (Фото з сайту Тихановської)

Лідерка білоруської опозиції Світлана Тихановська стверджує, що незадоволенні санкціями Заходу бізнесмени і чиновники приховано тиснуть на самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка і прогнозує, що його режим впаде до кінця року.

 

Як інформує Україна молода, про це Тихановська заявила журналістам під час зустрічі з білоруською громадою на набережній Мангеттена у Нью-Йорку.

 

На зустріч прийшло близько півтисячі білорусів з усієї Америки.

 

За її словами, головна мета візиту до США – налагодити дипломатичні відносини з країною, які були втрачені багато років тому.

 

«Життя всередині білоруського суспільства вирує, так само відбуваються зміни всередині режиму, бізнесмени та чиновники незадоволені й чинять тиск на Лукашенка», - сказала пані Світлана.

 

 

Пані Тихановська каже, що вона донесла до американських політиків інформацію про ситуацію в Білорусі, оскільки "багато хто вважає, що оскільки красива картинка протестів зникла з екранів телевізорів, то Лукашенко задушив білорусів".

 

Проте насправді протести тривають приховано, зазначила вона. За її словами, американська сторона пообіцяла запровадити секторальні санкцій проти підприємств, які фінансують режим.

 

За її словами, водночас обговорювалися можливості підтримки розвитку громадянського суспільства, опозиції за допомогою криптовалюти, аби не можна було блокувати банківські рахунки.

 

"Треба шукати нові, креативні підходи щодо підтримки", - сказала вона. І додала, що у Палаті представників США створено групу підтримки Білорусі, тому "чекаємо чогось подібного і в Сенаті".

 

"Американці всіляко показують, що підтримуватимуть демократичні зміни в Білорусі й надаватимуть допомогу – фінансову, експертну – новій Білорусі, після виборів президента", - каже Світлана Тихановська.

 

На її переконання, падіння режиму Лукашенка відбудеться до кінця цього року, після чого пройдуть демократичні вибори, у яких сама вона участі не братиме.

 

До зустрічі з білоруською діаспорою лідерка опозиції Світлана Тихановська у Вашингтоні провела переговори з чиновниками країни та адміністрації Білого дому. Вона закликає дати сигнал Росії, щоб та "допомогла вирішити кризу в Білорусі".