ЄС закликав Росію визнати відповідальність за катастрофу МН17 – Боррель

09:16, 17.07.2021
ЄС закликав Росію визнати відповідальність за катастрофу МН17 – Боррель

З моменту катастрофи рейсу MH17 минуло сім років.

Євросоюз закликає Росію визнати свою відповідальність за катастрофу рейсу MH17 у небі над Донбасом і почати повною мірою співпрацювати.

 

Як повідомляє Україна молода, про це заявив Верховний представник Євросоюзу із закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель від імені країн блоку з нагоди сьомої річниці катастрофи рейсу MH17.

 

Заяву пана Борреля оприлюднено на сайті Євроради.

 

За його словами, через сім років ЄС, як і раніше, відчуває глибоке співчуття до всіх, хто втратив своїх близьких, і готовий підтримувати зусилля для встановлення істини і забезпечення справедливості для 298 жертв катастрофи рейсу MH17 і притягнення винних до відповідальності.

 

"Посилаючись на свої попередні заяви, Євросоюз бере до відома всі кроки, які були зроблені в цьому відношенні, й очікує, що Росія визнає свою відповідальність і повною мірою буде співпрацювати над встановленням відповідальності, в тому числі в рамках переговорів з Австралією і Нідерландами", - заявив Боррель.

 

Нагадаємо, на початку липня суд у Гаазі призупинив слухання у справі МН17. Відновити засідання судді планують на початку вересня.