СБУ відкрила тисячі справ щодо військової агресії РФ

11:01, 14.07.2021
СБУ відкрила тисячі справ щодо військової агресії РФ

Баканов доповідає на нараді про значні успіхи в роботі СБУ (Фото СБУ)

Слідчі СБУ з лютого 2014 року відкрили та здійснювали розслідування понад 23 тисяч кримінальних проваджень щодо злочинів, пов’язаних із російською військовою агресією проти України.

 

Як інформує УМ, про це заява голови СБУ Івана Баканова на нараді 14 липня.

 

«СБУ системно захищає національні інтереси та безпеку України. Наразі наші підрозділи розслідують майже 2 тисячі кримінальних проваджень, пов’язаних зі збройною агресією Російської Федерації та злочинами, вчиненими в умовах збройного конфлікту», - сказав, зокрема, глава спецвідомства.

 

За його словами, за 7 останніх років завершено розслідування та направлено до суду понад 3,5 тисячі кримінальних проваджень.

 

Із лютого 2014 року слідчі СБУ повідомили про підозру понад 6 тисячам осіб, із них 261 громадянину Росії. До судів скерували понад 3,5 тисячі кримінальних проваджень, понад 1200 осіб уже визнані винними.

 

Баканов зазначив, що розслідування таких злочинів ускладнюється тимчасовою окупацією та бойовими діями на сході України, що унеможливлює фізичний доступ слідчих і прокурорів до документів і осіб, які перебувають на непідконтрольних територіях.

 

Голова СБУ додав, що правоохоронці зосередять зусилля на притягненні до відповідальності високопосадовців РФ і ватажків незаконно створених збройних формувань у Міжнародному  кримінальному суді.