Санкції щодо Медведчука не послаблять – Олексій Данілов

17:04, 10.07.2021
Санкції щодо Медведчука не послаблять – Олексій Данілов

Секретар РНБО Олексій Данілов не радить нардепам намагатися «порєшать» зняття санкцій або їх послаблення. (Фото РНБО України)

Секретар РНБО Олексій Данілов спростовує низку інформаційних фейків стосовно введених санкцій відносно лідера ОПЗЖ Віктора Медведчука, які нібито цілеспрямовано поширюють у ЗМІ.

 

За його словами, санкції діють в повному обсязі, тож він радить окремим народним депутатам не намагатися «порєшать» зняття санкцій або їх послаблення.

 

Як повідомляє Україна молода, про це секретар Ради нацбезпеки і оборони написав у Facebook  в суботу.

 

«Введені санкції відносно В. Медведчука діють в повному обсязі. Інформація, яку цілеспрямовано поширюють у ЗМІ щодо начебто послаблення санкційного режиму відносно В. Медведчука та його активів або те, що "санкції не працюють" - свідома і цілеспрямована дезінформація суспільства, не відповідають дійсності», - стверджує Олексій Данілов.

 

За його словами, також не відповідає дійсності і поширена окремими медіа інформація про начебто «купівлю мережі автозаправних станцій, яка належить Медведчуку однією з комерційних структур».

 

Секретар РНБО наголосив, що всі процеси у частині дотримання і виконання санкційного законодавства перебувають виключно у правовому полі, а не в підкилимному режимі, як до цього звикли "творці" корупційно-олігархічної системи.

 

Мовляв, це стосується як вітчизняної, так і іноземної компанії, які "можуть помилкового допустити, що мають карт-бланш на дії поза правовим полем України".

 

"Також хочу дати пораду окремим політичним суб’єктам, зокрема народним депутатам, - не намагатися "порешать" у звичний їм спосіб питання зняття санкцій або їх послаблення", - підкреслив пан Данілов.

 

За його словами, правоохоронці завжди будуть вдячні журналістам і небайдужим громадянам за допомогу в пошуку і поверненні активів осіб, на яких накладено українські санкції.

 

Зауважимо, що 8 липня "Слідство_Інфо" повідомило, що з метою уникнення санкцій 5-палубній яхті Royal Romance, якою володіла родина Віктора Медведчука, змінили власника.

 

9 липня ЗМІ повідомили, що новим власником мережі автозаправних станцій Glusco, яку пов'язують із Медведчуком, стане компанія Socar New Energy Ltd (SNE), зареєстрована на Кіпрі, компанії нібито підписали угоду.

 

Як повідомляла «УМ», 19 лютого Рада національної безпеки й оборони України включила Віктора Медведчука та його дружину Оксану Марченко в санкційний список. Причиною називають фінансування тероризму.