Сі Бриз-2021: Стюарт Бауман відзначив високу спроможність українців, фото

18:28, 09.07.2021
Сі Бриз-2021: Стюарт Бауман відзначив високу спроможність українців, фото

Це були найбільші навчання «Сі Бриз» з того часу, як їх почали проводити понад 20 років тому. (Фото ВМС України)

Керівник навчань «Сі Бриз-2021» від американської сторони капітан першого рангу ВМС США Стюарт Бауман відзначає найвищий рівень співпраці та інтеграції всіх учасників.

 

При цьому, за його словами, українські воїни дуже спроможні.

 

Як повідомляє Україна молода, про це пан Бауман сказав під час телефонного брифінгу в п’ятницю.

 

«Брали участь до 30 націй, у нас було понад 5 тисяч моряків, солдатів і льотчиків. У нас було 30 кораблів і великий рівень співпраці та партнерства між усіма націями, що брали участь. Рівень співпраці та інтеграції був найвищим, який ми могли собі уявити. Українці дуже спроможні, як і всі партнери, які приєдналися», - сказав капітан першого рангу ВМС США.

 

 

Він наголошує, що це були найбільші навчання «Сі Бриз» з того часу, як їх почали проводити понад 20 років тому.

 

 

«Ми охопили все: від морського компонента до повітря, до суші, спеціальних операцій. Ми зробили чудову роботу, були дуже вражені і не можемо бути більш раді результату навчань», - констатує пан Бауман.

 

 

Нагадаємо, навчання "Сі Бриз-2021" відбуваються із 28 червня до 10 липня в регіоні Чорного моря. Україна та США спільно проводять навчання за участю та підтримки 32 країн.

 

До речі, 6 липня кораблі, що беруть участь у міжнародних навчаннях «Сі Бриз-2021»  продовжили тренування у міжнародних водах Чорного моря.