«Талібан» у Москві заявив про майже повний контроль над Афганістаном

14:47, 09.07.2021
«Талібан» у Москві заявив про майже повний контроль над Афганістаном

Делегація ісламістського угруповання «Талібан» "штурмувала" Москву

Делегація ісламістського угруповання «Талібан» виступила із пресконференцією в Москві з приводу останніх подій в Афганістані. Це третій за рік візит талібів до Росії, попри те, що рух визнано в РФ терористичною організацією.

 

Основний меседж делегації — «Талібан» проти іноземного втручання для вирішення ситуації в Афганістані, але за діалог із зацікавленими сторонами.

 

Делегація «Талібану» також заявила, що контролює 85% Афганістану

 

Як інформує УМ, про це повідомили світові ЗМІ у п'ятницю.

 

Таліби пообіцяли не використовувати Афганістан для нападу на інші країни і запевнили, що ніхто не буде використовувати територію країни, як майданчик для атак. Вони заявили, що боротимуться з терористами «Ісламської держави» і обіцяли не порушувати кордони країн Центральної Азії.

 

Делегація зазначила, що «Талібан» не хоче захоплювати владу у країні військовим шляхом і бере регіони під свій контроль за допомогою переговорів. Вони заявили, що ведуть переговори з афганською владою про припинення війни.

 

Окремо таліби закликали інші країни не втручатися у справи Афганістану, гарантували безпеку іноземним дипмісіям та вантажам, а також заявили, що боротимуться з контрабандою наркотиків.

 

Делегація акцентувала увагу на тому, що рух хоче створитие емірат, одарзу після того, як Афганістан залишать американці. Емірат нібито створюватимуть за допомогою діалогу, щоб забезпечити «вільну ісламську державну систему».