Нардеп Юрченко скоїв ДТП і бив водія у центрі Львова

10:23, 09.07.2021
Нардеп Юрченко скоїв ДТП і бив водія у центрі Львова

Скандальновідомий нардеп Юрченко знову відзначився. (Фото з ФБ-сторінки Олександра Юрченка)

У центрі Львова, 8 липня, 32-річний нардеп Олександр Юрченко за кермом Ford Mustang в’їхав у Volkswagen Jetta, а потім напав на його водія.

 

Як інформує УМ, про це повідомив нардеп Гео Лерос на своїй сторінці у Фейсбуці.

 

«Юрченко на своєму незадекларованому Мустангу ледь не вбив людей, перебуваючи під кайфом, влетів у Фольксваген у Львові. Після аварії він намагався втекти, його затримали місцеві. У його крові були знайдені важкі наркотики», - написав, зокрема Лерос.

 

Також Лерос оприлюднив відео інциденту й фото нібито експрес-тесту Юрченка на наркотики.

 

Аварія сталася на площі Міцкевича о 14:10. Ексчлен «Слуги народу» Юрченко на Ford Mustang із держномером КА1988СТ заднім ходом виїжджав із паркінгу готелю «Жорж» і в'їхав у Volkswagen Jetta, який їхав по головній дорозі з проспекту Свободи в напрямку проспекту Шевченка.

 

Після ДТП нардеп намагався втекти на авто, але не зміг, бо дорога була заблокована іншими машинами, які стояли у заторі.

 

Водій Volkswagen 25-річний львів’янин Всеволод Боровець почав знімати те, що відбувається на мобільний телефон. Тоді політик вийшов з машини і став виривати мобільний з рук потерпілого. 

 

За словами Боровця, нардеп вдарив його автомобіль двічі – перший раз із правого боку, коли виїжджав заднім ходом зі стоянки, а потім, коли намагався втекти, посунув машину вдруге.

 

Постраждалий каже, що Юрченко намагався силою забрати його телефон, «поводився неадекватно й агресивно, декілька разів вдарив та штовхнув» його і погрожував проблемами.

 

 

Боровець також стверджує, що координація рухів нардепа була порушена, він мав «ненормальні зіниці».

 

Постраждалий каже, що їх обох доставили на перевірку на стан сп'яніння, і у Юрченка експрес-тест показав наявність MDMA, відомого як «екстазі».

 

Нагадаємо, що 13 вересня 2020 року НАБУ викрило на хабарі неофіційного помічника депутата Олександра Юрченка з фракції "Слуга народу" Івана Фіщенка. Йому повідомили про підозру за ч.5 ст.27 ч.4 ст.368 КК України.

 

15 вересня НАБУ опублікувало відеоматеріали щодо передачі частини хабара спільникам нардепа від «Слуги народу» Олександра Юрченка. Частина коштів була обіцяна самому нардепу.

 

Генпрокурор Ірина Венедіктова з трибуни Ради 15 вересня заявила, що вручити підозру Юрченку неможливо, бо для цього недостатньо обставин.  17 вересня стало відомо, що Венедіктова таки підписала підозру Юрченку і навіть клопотання про арешт для нього. Юрченко, який написав заяву про вихід з фракції «Слуга народу», і Фіщенко провину заперечують.

 

17 вересня парламентська фракція «Слуга народу» виключила зі своїх лав депутата Олександра Юрченка, якого НАБУ підозрює в хабарництві. Детективи НАБУ вручили йому підозру і клопотали про арешт із альтернативою 6,5 млн гривень застави.

 

18 вересня Юрченко не з’явився на засідання Вищого антикорупційного суду з обрання йому запобіжного заходу.

 

21 вересня суд арештував Юрченка із можливістю вийти під заставу у розмірі 3 млн 1656 грн. Нардеп вийшов під заставу.