У Раді пропонують повернути Бандері і Шухевичу звання Герой України

16:17, 05.07.2021
У Раді пропонують повернути Бандері і Шухевичу звання Герой України

Герої України Степан Бандера й Роман Шухевич

Група народних депутатів зареєструвала постанову, в якій рекомендує президенту України повернути звання Герой України Степану Бандері та Роману Шухевичу.

 

Як інформує УМ, про це йдеться на порталі Верховної Ради.

 

«Рекомендувати президенту України надати звання Герой України Тарасу Бульбі-Боровцю та повернути звання Герой України Степану Бандері та Роману Шухевичу», – зазначається у тексті.

 

Проєкт Постанови також містить рекомендації Державному комітету телебачення і радіомовлення України організувати тематичні теле- і радіопередачі та забезпечити висвітлення в засобах масової інформації заходів, що проводитимуться у зв'язку з відзначенням 80-річчя створення Української Повстанської Армії.

 

Ініціаторами постанови 5721 є більше 70 нардепів із різних фракцій і позафракційні.

 

Постановою також зазначається створення у місячний термін організаційний комітет з підготовки та проведення заходів з відзначення на державному рівні 80-річчя створення Української Повстанської Армії (14 жовтня).

 

Як повідомляла "УМ", дві важливі історичні дати відзначили в Івано-Франківську 30 червня: 80-ту річницю з проголошення Акту відновлення Української Держави та 114-ту річницю від дня народження українського політичного й громадського діяча та головнокомандувача УПА Романа Шухевича.