Сі Бриз-2021: Росія підняла винищувачі над Чорним морем

20:06, 03.07.2021
Сі Бриз-2021: Росія підняла винищувачі над Чорним морем

Російські військові влаштували маневри своєї авіації над Чорним морем.

Російські військові влаштували маневри своєї авіації над Чорним морем паралельно під час проведення військових навчань Сі-Бриз-2021 за участі України та низки країн-членів НАТО.

 

Як повідомляє Україна молода, про це інформує Міноборони Росії в суботу.

 

Зазначається, що 28 червня в Одесі НАТО, Україна та союзники розпочали масштабні навчання Sea Breeze. Маневри триватимуть до 10 липня у північно-західній частині Чорного моря, в Миколаївській, Херсонській і Одеській областях.

 

Водночас російське оборонне відомство влаштувало навчально-бойові польоти в регіоні – в небо підняли багатоцільові винищувачі Су-30СМ, фронтові бомбардувальники Су-24М, винищувачі-бомбардувальники Су-34 та винищувачі-перехоплювачі Су-27.

 

У повідомленні Міноборони РФ йдеться, що літак-амфібія Бе-12 виконав розвідку умовних цілей в акваторії Чорного моря, а роль кораблів умовного противника виконували великі десантні кораблі "Саратов" та "Орськ".

 

Загалом навчальні завдання виконували більш як 10 літаків зі складу Морської авіації і ППО Чорноморського флоту та авіації ПВО.

 

"Для знищення "противника" в морі льотчики виконували захід на бойовий курс в складі пар і поодиноко з відпрацюванням умовних ракетних і бомбових ударів по мішеневих позиціях, що імітували загін надводних кораблів умовного супротивника", - погрозливо інформують у російському міноборони.

 

Як повідомляла «УМ», напередодні Росія вивела в море весь корабельний склад Чорноморського флоту через міжнародні військові навчання України і союзників Sea Breeze-2021.

 

Традиційні україно-американські навчання Sea Breeze у 2021 році є рекордними за кількістю учасників – 32 кораблі, 40 літаків, 18 команд спеціального призначення – загалом 5 тисяч особового складу з 32 країн.