Підводний човен РФ випробовує нерви Sea Breeze

15:21, 30.06.2021
Підводний човен РФ випробовує нерви Sea Breeze

Російський підводний човен

Російський дизельний підводний човен «Колпіно», здатний застосовувати крилаті ракети «Калібр», вийшов на навчання в Чорне море на тлі маневрів Sea Breeze за участю країн НАТО.

 

Як інформує УМ, про це йдеться в заяві на сайті Міноборони РФ.

 

«У ході комплексного навчання підводники відпрацювали алгоритми дій з управління підводним човном при спливанні та зануренні у звичайному та екстреному варіантах, виконавши занурення на різні глибини, з максимальною глибиною понад 200 метрів», - йдеться в заяві.

 

Російські військові також повідомили, що в акваторії Чорного моря екіпажі вертольотів Ка-27 зі складу окремого змішаного авіаційного полку виконали практичні польоти з палуби патрульного корабля «Павло Державін».

 

У тренуванні були задіяні вертольоти Ка-27ПЛ і Ка-27ПС, які здійснили близько десяти злетів і посадок на палубу корабля.

 

Напередодні Чорноморський флот РФ повідомив, що російські військові провели в окупованому Криму навчальну перевірку сил протиповітряної оборони.

 

У перевірці росіян брали участь близько 20 літаків і вертольотів, кілька дивізіонів комплексів ППО С-400 і «Панцир-С».

 

Водночас,  міноборони Нідерландів заявило, що російські винищувачі літали дуже близько до нідерландського фрегата Evertsen, який перебував у Чорному морі, і створили небезпечну ситуацію.

 

Про це йдеться  в заяві Міністерства оборони Нідерландів від 29 червня.

 

«Російські винищувачі створили небезпечну ситуацію щодо Evertsen у Чорному морі. Це сталося минулого четверга, коли морське судно перебувало на південному сході від Криму», – повідомляється  в  заяві.

 

Нагадаємо, з 28 червня до 10 липня у Чорному морі проходять міжнародні військові навчання Sea Breeze, співорганізаторами яких є США та Україна.

 

Загалом у маневрах беруть участь понад 30 країн.