Уряд Британії не визнає російського суверентітету над Кримом

14:57, 24.06.2021
Уряд Британії не визнає російського суверентітету над Кримом

Міністр оборони Бен Воллес дав зрозуміти, що Британія не зважатиме на витівки росіян у Чорному морі

Уряд Великої Британії заявляє, що ніхто «не буде заважати» проходити британським кораблям у водах біля окупованого Криму після інциденту з британським есмінцем та російськими кораблями поблизу Севастополя.

 

Як інформує УМ, про це 24 червня це заявив міністр оборони Бен Воллес у коментарі газеті The Times.

 

«Королівський флот завжди буде дотримуватися міжнародного морського права і йому ніщо не буде перешкоджати у мирному проході», – сказав пан Воллес.

 

В офісі прем'єра Британії Бориса Джонсона заявили, що есмінець рухався «найбільш прямим і міжнародно визнаним шляхом» між Україною та Грузією.

 

При цьому, в уряді наголошують: велика Британія не визнає російського суверенітету над Кримом, який, згідно з міжнародним правом, належить Україні.

 

Міністр охорони навколишнього середовища Джордж Юстіс заявив, що британські військові кораблі будуть готові знову проходити водами навколо Криму: "Ми ніколи не приймали анексію Криму, це були українські територіальні води".

 

Тоді як Тобіас Елвуд, голова комітету парламенту з питань оборони, у четвер сказав, що для Британії дуже важливо захищати міжнародні води, але додав, що «ми повинні визнати, що це небезпечна гра».

 

Видання із посиланням на джерело в Міноборони Британії зазначає, що постріли, про які повідомляли росіяни, відбулися «за три милі від HMS Defender. Все, що було випущено, не було спрямоване в наш корабель. Ми були в українських водах, що нам дозволено».

 

Як повідомляла "УМ", влада України вважає, що Росія представила артилерійські навчання в окупованому Криму як обстріл британського есмінця Defender  з єдиною метою: зірвати міжнародні військові навчаннях Sea Breeze-2021 у Чорному морі,