Верещук не розуміє закидів Байдена про корупцію в Україні

17:05, 19.06.2021
Верещук не розуміє закидів  Байдена про корупцію в Україні

Ірина Верещук: Ну де в нас та корупція?!

Захід досі вважає Україну корумпованою країною, незважаючи на те, що докладаються чималі зусилля у  боротьбі з цією проблемою.

 

Як інформує УМ, про це заявила нардеп партії «Слуга народу» Ірина Верещук на телеканалі «Україна 24».

 

«Джозеф Байден каже: «Ми не можемо поки вас прийняти до НАТО, тому що у вас не подолана корупція». Давайте тоді ми, колеги в парламенті, можливо, знайдемо ще якусь платформу і запитаємо, що буде індикаторами подолання такої корупції?», – сказала Верещук.

 

Вона акцентувала, що наша країна бореться з корупцією і є кілька органів, відповідальних за це.

 

Зокрема, вона назвала САП, НАЗК, ДБР, НАБУ.

 

Крім того, Верещук зазначила, що США і Європа виділяли гроші Україні на ці цілі.

 

«І зараз ми не можемо навіть зрозуміти, що саме має на увазі Байден, коли говорить, що у нас є величезні проблеми», – запевнила нардеп.

 

Вона також нагадала, що в Сполучених Штатах є закон про лобізм, і те, що там називається нормальною лобістською діяльністю, в Україні вважається корупцією. Верещук запитала, що мають на увазі західні партнери, коли називають нашу країну «глибоко корумпованою».

 

На її думку, предметна розмова може початися тільки тоді, коли українська влада зрозуміє чіткі індикатори, які потрібно досягти і побороти.

 

Нардеп додала, що поки це не сталося, «це просто заяви».

 

Як повідомляла УМ,  президент США Джо Байден підписав Меморандум, що визнає боротьбу з міжнародною корупцією одним із основних інтересів нацбезпеки Сполучених Штатів.