Україна припиняє авіасполучення з Білоруссю

10:31, 25.05.2021
Україна припиняє авіасполучення з Білоруссю

До Білорусі відтепер з України не долетіти...

Україна 26 травня з 00:00 год припиняє авіасполучення з Білоруссю. Також українським літакам та авіакомпаніям забороняється виконувати польоти у повітряному просторі Білорусі.

 

Як інформує УМ, про таке рішення ухвалили на позачерговому засіданні уряду, повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль 25 травня у Телеграм.

 

Ужити відповідні заходи доручили Міністерству інфраструктури, Державіаслужбі та «Украероруху».

 

Крім того, Держприкордонслужба отримала доручення припинити оформлення пасажирів, які прямують з Білорусі або в Білорусь у митних пунктах аеропортів.

 

Нагадаємо, що 23 травня в Мінську затримали білоруського опозиціонера й співзасновника опозиційних білоруських Telegram-каналів Романа Протасевича. Він перебував на літаку Ryanair, який прямував з Афін до Вільнюса, але під час прольоту над територією Білорусі тамтешні диспетчери повідомили про ймовірне мінування борту.

 

Літак у супроводі винищувача сів в аеропорту Мінська. Там під час повторного огляду пасажирів затримали Протасевича, а також його дівчину, громадянку Росії Софію Сапегу.

 

Посадку літака й затримання Протасевича засудили європейські політики, США й Україна. Литва першою заборонила авіасполучення з Білоруссю. А Велика Британія заборонила білоруській авіакомпанії літати до них.

 

Лідери країн-членів ЄС вирішили заборонити прольоти літаків із країн ЄС над Білоруссю й припинити авіасполучення білоруських авіакомпаній із територією Євросоюзу. Це рішення має ухвалити ще Рада Євросоюзу.