Британія піймала Росію на масштабній брехні щодо України

14:29, 02.05.2021
Британія піймала  Росію на масштабній брехні щодо  України

Глава МЗС Британії Домінік Рааб: Росія затролила брехнею усі провідні британські ЗМІ

У Міністерстві закордонних справ Великої Британії провели дослідження й з'ясували, що Росія використала тролів, які робили заяви, спрямовані проти України, у коментарях під текстами провідних англійських ЗМІ.

 

Як інформує УМ, про це  йдеться у британському виданні  The Times.

 

Зокрема,  глава МЗС Британії Домінік Рааб  повідомив, що тролі розміщували коментарі у низці провідних видань - The Times, Daily Mail,  The Sun та Daily Express, щоб створити хибне уявлення про те, що суспільство нібито підтримує агресію Росії відносно України. 

 

За словами очільника МЗС Британії, країни G7 розглянуть шляхи створення швидкого реагування для протидії російській пропаганді.

 

«Ми бачимо, як ця брехня та пропаганда чи фейкові новини поширюються, ми можемо не тільки індивідуально, а й разом зібратися, щоб дати спростування та відверто повідомити правду мешканцям цієї країни, а також Росії, Китаю та всьому світові», – заявив Рааб. 

 

Крім цього, дипломат наголосив, що його країна веде «виснажливу роботу»з російським лідером Володимиром Путіним через фейкові новини й дезінформацію.

 

Нагадаємо, що у березні очільник британського уряду Борис Джонсон оголосив Росію  головною проблемою безпеки його країни.

 

Він повідомив, що Британія розширюватиме свою присутність у космосі та кіберпросторі та нарощуватиме ядерне озброєння.

 

Днями російський телеканал опублікував список країн, які незабаром можуть визнати недружніми для країни. 

 

До списку ввійшли десять країн, серед них – Британія, США й Україна.

 

Також телеканал заявив, що недружніми до Росії є Латвія, Чехія, Естонія, Польща, Литва, Австралія й Канада.

 

Як повідомляла "УМ", у Великій Британії  вважають, що країни G7 можуть створити спільний «механізм швидкого спростування» російської або китайської дезінформації.