Україна отримала ноту протесту від РФ через акцію під посольством у Києві

17:16, 22.04.2021

Офіційна Москва обурена акцією протесту, яку влаштували активісти під посольством Росії у Києві позавчора, 20 квітня.

 

Відтак, МЗС Росії направило Україні ноту протесту: мовляв, українські активісти під стінами посольства лазером намалювали на стіні будівлі карикатуру на Путіна і спроектували напис із звинуваченнями на адресу країни-агресора.

 

Як інформує Україна молода, про це заявила офіційний представник Міністерства закордонних справ Росії Марія Захарова у четвер.

 

На її думку, акцію влаштували "українські екстремісти", а саму акцію вона недипломатично називає "черговою русофобською вилазкою".

 

Зокрема, як розповіла Захарова, активісти організації "Агентство розвитку демократії та інформаційних свобод" заблокували центральний вхід на територію дипломатичної місії, розгорнули плакати з "різними образами" і за допомогою лазерної установки проектували на фасад "нецензурні написи".

 

 

До речі, керівником організації є Юрій Федоренко.

 

Захарова обурюється, що Нацгвардія, яка була на місці подій, не завадила проведенню акції.

 

"Природно, що в МЗС України була направлена ​​нота протесту посольства Росії з вимогою до української сторони неухильно дотримуватися зобов'язань в рамках Віденської конвенції про дипломатичні зносини 1961 року, а також провести ретельне розслідування інциденту і притягнути до відповідальності учасників і організаторів цієї провокації і вжити заходів щодо недопущення рецидивів подібних інцидентів в майбутньому", - наголосила російська дипломатка.

 

 

Зауважимо, що дана акція протесту відбулася під стінами посольства РФ в Києві, напередодні щорічного послання Путіна Федеральним зборам.

 

На акції активісти тримали плакати з зображенням Путіна у ролі Гітлера та Кім Чен Ина, а також з надписами "Северокореїзація Росії", "Доктор зло існує", "Диктатор-шизофреник з комплексом Наполеона", "Послання Путіна – це лапша й потік дезінформації".

 

А на стіну посольства учасники акції за допомогою лазерної установки спроектували карикатурний профіль Путіна і напис "Росія перетворилася на терористичну організацію".

 

На минулому тижні активісти у Чехії висміяли господаря Кремля: принесли до будівлі посольства Російської Федерації в Празі фігуру голого президента РФ Путіна на золотому унітазі.