Аваков закликав вакцинуватися усіх співробітників МВС

16:36, 17.04.2021
Аваков закликав вакцинуватися усіх співробітників МВС

Начальник поліції Києва Андрій Крищенко під час щеплення. (Фото МВС)

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков обіцяє зробити щеплення від коронавірусу і закликає всіх співробітників системи органів МВС також вакцинуватися від COVID-19.

 

Загалом вакцинація працівників системи МВС буде здійснюватися на добровільній основі препаратом CoronaVac  (китайське фармацевтичне підприємство Sinovac Biotech), та препаратом Comirnaty (виробництво компанії Pfizer-BioNTech).

 

Як повідомляє Україна молода, про початок вакцинації правоохоронців йдеться у заяві Авакова на сайті МВС у суботу.

 

За словами міністра, першими буде вакциновано працівників, які найбільш контактують з населенням: гарнізони аеропортів Бориспіль та Жуляни, підрозділи НГУ у зоні ООС, працівники громадської безпеки, підрозділи патрульної поліції.

 

Далі буд вакциновано усіх співробітників системи МВС: Нацполіцію, ДСНС, Нацгвардію, Прикордонну службу, Сервісні центри, вищі навчальні заклади, Експертну службу, співробітників МВС.

 

Наступним етапом медики МВС будуть вакцинувати родини правоохоронців: загалом  близько 800 тисяч осіб.

 

Аваков наголосив, що жодна вакцина не дає стовідсоткової гарантії того, що людина не захворіє. Але більш ніж сторічний досвід використання вакцин, показав – хто вакцинувався гарантовано перенесе захворювання в більш легкій формі.

 

«Чим швидше ми створимо спільний імунітет, тим швидше ми повернемось до звичайного життя без страху за своє здоров’я та здоров’я своїх близьких і рідних. Я обов’язково зроблю щеплення. Тож закликаю усіх співробітників системи МВС вакцинуватися від COVID-19, тому що це єдиний шлях до подолання пандемії!», - констатував міністр МВС.

 

 

Водночас начальник київської поліції Андрій Крищенко разом із колегами вже зробив щеплення від коронавірусу препаратом CoronaVac. Зокрема, щеплення пройшли 50 київських поліцейських, які несуть службу з охорони правопорядку в аеропорту "Жуляни" та на Центральному залізничному вокзалі.

 

«Поліцейські Києва цілодобово на варті безпеки населення, тому ми намагаємося вберегти людей від поширення коронавірусної хвороби. Поліцейські постійно контактують із громадянами, тож їм необхідно пройти вакцинацію, аби набути колективний імунітет, захистити себе і мінімізувати ризик поширення пандемії», - розповів пан Крищенко одразу після вакцинації.

 

Як повідомляла "УМ", депутатка від фракції «Голос» Ольга Стефанишина передала міністру охорони здоров’я Максиму Степанову поховальні квіти від родичів киянина, який помер від коронавірусу. За кілька днів до того чоловіку відмовили у вакцинації.