Українська ППО готова паралізувати боєздатність авіації Росії

14:43, 16.04.2021
Українська ППО готова  паралізувати боєздатність авіації  Росії

Україна готова паралізувати Росію в небі

Протиповітряна оборона  України готова відбити атаку російської авіації. Відтак, російські загарбники зазнають значних втрат у разі масштабного наступу. 

 

Як інформує УМ, про це в телеефірі заявив радник української делегації в ТКГ Олексій Арестович.

 

 «У разі наступу авіація РФ на деякий час втратить боєздатність», -  так Арестович висловився щодо ефективності української ППО.

 

Чиновник зазначив, що у нашої держави є усі можливості для реалізації оборонного плану. Тоді як агресору не вдасться швидко просунутися на територію нашої держави. 

 

Відтак, пан Арестович спрогнозував можливість повномасштабної війни на  2-3%. За його словами, загострення на вже існуючому фронті ймовірне на відсотків 70.

 

Радник української делегації в ТКГ зазначив, що завдання військ біля Брянська - утримувати наші Збройні сили, війська прикриття державного кордону, щоб ми не могли  їх перекидати.

 

Як повідомляла "УМ", посол України в Німеччині Андрій Мельник закликав Захід надати Україні сучасне озброєння і негайно прийняти в НАТО, в іншому разі на порядку денному постане питання відновлення ядерного статусу.

 

Петро Порошенко запропонував три кроки для виходу із ескалації ситуації на Донбасі, яка відбувається на тлі нарощування російської армії уздовж українських кордонів.