Росія страждатиме у разі переходу кордону України – Кулеба

17:55, 15.04.2021
Росія страждатиме у разі переходу кордону України – Кулеба

Захисники України здатні примусити Росію заплатити високу ціну за агресію.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба попереджає Росію про страждання, які на неї очікують, якщо її війська перейдуть державний кордон України.

 

Як інформує Україна молода, про це пан Кулеба заявив під час спільного брифінгу глав МЗС Литви, Латвії та Естонії, які прибули з візитом до Києва у четвер.

 

Як інформує Україна молода, про це пан Кулеба заявив під час спільного брифінгу глав МЗС Литви, Латвії та Естонії, які прибули з візитом до Києва у четвер.

 

«Червона лінія України – це державний кордон. Якщо Росія перейде цю лінію, то їй доведеться постраждати», - наголосив міністр.

 

Також Дмитро Кулеба заявив, що Москва відкрито погрожує Україні війною та знищенням нашої державності.

 

За його словами, такі заяви Кремля, які вже достигли апогея, націлені на залякування.

 

Міністри закордонних справ Естонії, Латвії, Литви та України ухвалили спільну заяву у світлі триваючої російської ескалації:

 

- висловлюємо нашу незмінну підтримку суверенітету та територіальній цілісності України;

- підтримуємо прагнення європейського та євроатлантичного членства України;

- закликаємо Росію припинити свої провокації, а також розвіяти всі занепокоєння, продемонструвавши прозорість відповідно до механізму зниження ризиків згідно з Віденським документом та дотримуючись принципів та зобов'язань ОБСЄ;

- вітаємо непохитну відданість України політичному вирішенню конфлікту;

 

Водночас, Росія закликає Захід не розглядати навчання російської армії біля кордонів України як прояв "агресивних" намірів.

 

Як заявила представниця МЗС РФ Марія Захарова, «вже другий тиждень наші дипломати в Москві і Відні закликають партнерів не спотворювати дійсність, не намагатися інтерпретувати планові російські заходи з бойової підготовки, що проводяться на російській території, як прояв агресивних намірів».

 

За її словами, масштаби навчань РФ "набагато скромніші навчань збройних сил України і країн НАТО".

 

Захарова закликала Німеччину, Францію та інших партнерів не брати участь в "пропагандистській кампанії навколо нікому не загрожуючих заходів".

 

Як повідомляла «УМ», генсек НАТО Єнс Столтенберг заявляє, що всі члени НАТО одностайні у стурбованості нарощуванням російських військ на кордонах України.

 

Посол України в Німеччині Андрій Мельник закликав Захід надати Україні сучасне озброєння і негайно прийняти в НАТО, в іншому разі на порядку денному постане питання відновлення ядерного статусу.