Росія пригрозила США через кораблі у Чорному морі

12:27, 13.04.2021
Росія пригрозила США через кораблі у Чорному морі

Американські кораблі в Чорному морі, як кістка в горлі РФ.

Заступник глави МЗС Росії Сергєй Рябков, коментуючи 13 квітня направлення американських військових кораблів у Чорне море, заявив, що США краще «триматися подалі» від Криму «для їх же блага».

 

Як інформує УМ, про це повідомили в російському держагентстві ТАСС.

 

Рябков заявив, що своїми діями США здійснюють провокацію проти Росії.

 

«Американським військовим кораблям поблизу наших берегів робити абсолютно нічого. Це суто провокаційні заходи, які вони здійснюють, провокаційні в прямому сенсі слова. Вони перевіряють нас на міцність, грають на нервах. У них нічого не вийде», - гнівно заявив Рябков.

 

«Ми попереджаємо США, що їм краще триматися подалі від Криму, від нашого Чорноморського узбережжя. Це для їх же блага буде», - сказав російський чиновник.

 

Зауважимо, що на минулому тижні президент РФ Путін телефонував президенту Туреччини Ердогану через те, що Анкара погодилася пропустити військові кораблі США у Чорне море.

 

За неофіційними даними, Путін був у істериці і погрожував заборонити російським туристам відвідувати Туреччину, що має вплинути на економіку країни.

 

Натомість Ердоган підтримав територіальну цілісність України про, що заявив під час візиту Зеленського до Стамбулу на вихідних.

 

Згодом стало відомо, що Росія з 15 квітня по 1 червня нібито через коронавірус призупиняє регулярні рейси і польоти чартерів до Туреччини, куди планували поїхати на відпочинок понад 500 тисяч росіян.

 

Москва також закрила польоти для регулярного і чартерного авіасполучення в Туреччину і в зворотному напрямку з 15 квітня по 1 червня.Туроператорам країни рекомендовано призупинити реалізацію путівок до Туреччини з 15 квітня по 1 червня. Російська влада радить туристам "змінити напрям відпочинку або перенести поїздку на більш пізні дати".

 

Нагадаємо, що США направили в Чорне море два військові кораблі, які мають пройти у ці води з 14 по 15 квітня.