Наступ ЗСУ на Донбасі є російським фейком – Хомчак

17:58, 09.04.2021
Наступ ЗСУ на Донбасі є російським фейком – Хомчак

Руслан Хомчак наголошує, що Євроатлантичний вибір України є суверенним правом держави. (Фото Гнештабу ЗСУ)

Головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак спростував інформацію про так званий «наступ України на Донбас».

 

За його словами, ЗСУ не готуються до наступу, тоді як цю інформацію поширюють в Росії для створення паніки у населення окупованих територій.

 

Як повідомляє Україна молода, про це інформує Генштаб ЗСУ в п’ятницю.

 

На думку пана Хомчака, Росія поширює повідомлення про те, що ЗСУ нібито готує наступ на Донбас, для дискредитації України на міжнародній арені, створення паніки на тимчасово окупованих територіях та просування своїх геостратегічних інтересів.

 

«Повідомлення поширені державою-агресором Російською федерацією про нібито "підготовку України до наступу на Донбас" не відповідають дійсності...Не піддавайтеся на провокації, не поширюйте завідомо неправдиву інформацію і не ставайте інструментом гібридної війни у руках ворога!», ㅡзазначив Головнокомандувач ЗСУ.

 

За його словами, Україна розглядає політико-дипломатичний сценарій врегулювання як пріоритетний, але у разі загострення ситуації, ЗСУ «готові до адекватної відповіді».

 

І додав, що наразі Україна активізувала військовий діалог з НАТО та поглибила співпрацю у Чорноморському регіоні.

 

Хомчак також наголосив, що «Євроатлантичний вибір України є суверенним правом держави, на яке не має права впливати Росія».

 

Як повідомляла "УМ", заступник голови адміністрації президента РФ Дмитро Козак заявляє, що «початок бойових дій на Донбасі буде початком кінця України».