Сергій Притула виступив за переобрання керівництва партії «Голос»

08:05, 01.04.2021
Сергій Притула виступив за переобрання керівництва партії «Голос»

Сергій Притула підтримав тих однопартійців, які вимагають переобрати голову «Голосу» Кіру Рудик.

Телеведучий та член «Голосу» Сергій Притула, який балотувався від цієї політичної сили на виборах мера Києва, закликав політраду скликати з’їзд партії і розглянути питання переобрання її керівництва.

 

Тим самим він підтримав тих однопартійців, які вимагають переобрати голову «Голосу» Кіру Рудик. При цьому, пан Притула не згадує прізвище нинішньої лідерки.

 

Як повідомляє Україна молода, свою позицію Сергій Притула оприлюднив у соцмережах.

 

Коментуючи внутрішнє життя партії, шоумен заявляє, що категорично не погоджується із формулюваннями на кшталт "розкол у партії", як це подається у стрічках новин.

 

«Категорично не погоджуюсь із формулюваннями на кшталт «розкол у партії» і т.п. Ні в партії, ні в фракції немає якихось істотних світоглядних розбіжностей між собою. Все набагато простіше. У великої кількості партійців та депутатів парламентської фракції є ряд ґрунтовних претензій до керівництва партії. Мені вкрай прикро, що ці непорозуміння вийшли в публічну площину», - написав екскандидат у мери столиці.

 

І додав: «Проте, я з великою радістю останніх кілька днів спостерігаю за заявами від депутатів парламентської фракції, Київради, депутатів міських рад та ОТГ та наших регіональних осередків від Дружківки до Чернівців, від Вінниці до Херсона, від Дніпра до Тернополя, у яких вони вимагають Політради скликати позачерговий партійний з'їзд для того, щоб на ньому розв'язати усі проблемні питання. І це єдине та найкраще, що можна зробити сьогодні для того, щоб повернути функціонал партії та фракції у парламенті у корисне русло».

 

Відтак, він закликає членів політради почути та виконати вимогу своїх однопартійців.

 

«Зрештою вони вам делегували такі вагомі повноваження, для того, щоб ви чули усіх партійців, а не слухали одну людину», - констатує пан Притула.

 

Він також просить політраду повідомити про дату позачергового з'їзду та забезпечити представництво делегатів від регіонів пропорційно до кількості депутатів «Голосу» у місцевих радах регіону.

 

Як повідомляла «УМ», днями половина нардепів фракції «Голос» оприлюднила спільну заяву, в якій закликає ініціювати проведення з’їзду партії, щоб обрати нове керівництво та змінити статут.