Переговори щодо Донбасу: Макрон здатний переконати Путіна

13:27, 28.03.2021
Переговори щодо Донбасу: Макрон здатний переконати Путіна

Президент Франції Макрон здатен переконати Путіна сісти за стіл переговорів.

Для переконання президента РФ Володимира Путіна – відновити переговори щодо мирного процесу на Донбасі – президент Франції Еммануель Макрон володіє достатнім політичним впливом і лідерськими якостями.

 

Як інформує УМ, про це міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба написав у колонці для Le Figaro.

 

«Київ хоче відновити переговори з Москвою про припинення війни на Донбасі і розраховує на підтримку Франції», – зазначив дипломат.

 

За його словами, зараз відповідний час для того, щоб відновити ці зусилля. «На жаль, незважаючи на гігантські дипломатичні зусилля України, Франції та Німеччини щодо досягнення миру, стійкого рішення поки не знайдено. Ця війна не заморожена. Порушення режиму припинення вогню тривають, забираючи життя щотижня», – написав, зокрема, пан Кулеба.

 

Він зазначив, що французькі та німецькі партнери готові бути посередниками у мирному врегулюванні, але з російської сторони є явне небажання діяти.

 

А от чи прислухається до побажань Макрона президент РФ, якщо подібні перемовини все ж відбудуться, і таки піде на поступки - викликає великий сумнів...

 

Як повідомляла «УМ», у бою під Шумами минулої п'ятниці загинуло четверо захисників України. Першим підірвався на міні офіцер 143-го Центру розмінування, підполковник Сергій Коваль.

 

На допомогу йому вийшла група евакуації. Однак ця група потрапила в засідку: її буквально розстріляли російські снайпери з панівних висот, зокрема із башти «водокачки», розташованої поруч. Після чого, почався ще й ворожий обстріл з мінометів, гранатометів і кулеметів.

 

Під ворожим вогнем загинули бійці 10-ї огшбр Сергій Гайченко з Дніпропетровщини, Сергій Барнич з Прикарпаття, Сергій Гайченко і Максим Абрамович з Рівненщини.

 

За даними «УМ», українська армія зазнала вже 9 бойових втрат на фронті у березні.