Семен Семенченко арештований на два місяці без права застави

07:33, 27.03.2021
Семен Семенченко арештований на два місяці без права застави

Семен Семенченко у Печерському райсуді Києва.

Печерський райсуд Києва обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою для колишнього нардепа і екскомбата «Донбасу» Семена Семенченка, якого підозрюють в створенні незаконного збройного формування – приватної військової компанії (ПВК).

 

Семенченко перебуватиме у СІЗО протягом двох місяців без права звільнення під заставу.

 

Як інформує Україна молода, відповідне рішення ухвалила суддя Крістіна Константинова у п’ятницю пізно ввечері.

 

Згідно рішення суду, утримання Семенченка під вартою триватиме до 24 травня.

 

Про те, щоб узяти колишнього комбата на поруки клопотали у суді правозахисник і нардеп кількох скликань Степан Хмара та комбат батальйону ОУН Микола Коханівський. Втім, суд відхилив їхнє клопотання.

 

«Йду за ґрати. Заперечую всі звинувачення і бруд, котрий був заготовлений спеціально для цього дня. Нехай ті, хто буде після нас, будуть більш розумнішими... Прошу допомогти моїй родині», - повідомив Семен Семенченко у суді під час арешту. 

 

Захист заявив, що має намір оскаржити рішення суду.

 

Як повідомляла «УМ», перед тим Печерський суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою щодо так званого «агента НАБУ» Євгена Шевченка: він також перебуватиме у СІЗО протягом двох місяців, втім, може звільнитися, якщо скористається альтернативою арешту – сплатить заставу в розмірі 5 мільйонів гривень.

 

СБУ підозрює Євгена Шевченка разом із колишнім нардепом Семеном Семенченком у створенні незаконної приватної військової компанії, а також у незаконному ввезенні в Україну з Росії запчастин військового призначення, які згодом продавали оборонним підприємствам за завищеними цінами.

 

Журналісти «Слідства.Інфо» заявили, що ПВК, яку повʼязують із Семенченком і Шевченком, працювала в інтересах олігарха Ігоря Коломойського.

 

Сам Шевченко заперечує свою причетність до справи.

 

Тоді як Семенченко заявив, що «не збирається загортатися в пледик, їхати за кордон або ховатися від слідства». Тому їде до СБУ, щоб отримати підозру і дати пояснення.