У «Голосі» частина нардепів не бажає співпрацювати зі «слугами»

11:31, 25.03.2021
У «Голосі» частина нардепів не бажає співпрацювати зі «слугами»

Далеко не всі нардепи від "Голосу" бажають голосувати синхронно з монобільшістю

У політичній раді партії «Голос» попередили низку народних депутатів, щодо їх ймовірного виключення після голосування за законопроєкт №5133, який «наносить суттєву шкоду репутації та політичним інтересам партії».

 

Як повідомляє УМ, про це йдеться у заяві  «Голосу».  

 

Причиною згаданої  заяви став  прецедент "порушення партійної та фракційної дисципліни" під час голосування низки нардепів за провладний законопроєкт.

 

«Ми переконані, що в нашій партії рішення мають прийматися разом, а їх дотримання — обов'язкове для всіх. Винятків не буде, бо від цього залежить наша ефективність та виконання нашої програми.  Нещодавня ситуація у фракції Верховної Ради — прецедент порушення партійної і фракційної дисципліни. Питання погодження конституційної процедури щодо питань повноважень президента є фундаментальним питанням політики і не може залишатися без уваги. Політична рада не могла не відреагувати на ситуацію, що склалася в залі ВРУ 16 березня 2021 року і засудила спільне голосування частини фракції "Голосу" у Верховній Раді разом з представниками більшості від "Слуг Народу" та олігархічних груп…

 

Заяви окремих членів фракції щодо їх виключення з партії є такими, що не відповідають дійсності», - зазначається у заяві.

 

Автори заяви висловлюють сподівання, що керівництво та депутати фракції в парламенті "зроблять висновки" та "залишатимуться вірними партійній ідеології та фракційній дисципліні".

 

Декотрі депутати заявляють про вихід із партії у разі створення союзу зі «слугами».

 

Зокрема, так висловилась  народна депутатка від «Голосу» Соломія Бобровська. Вона  заявила журналістам, що в разі створення коаліції зі «Слугою Народу» частина членів фракції таке рішення не підтримає.

 

Політрада «Голосу» попередила, що у разі повторення такий дій нардепів виженуть з партії, а також звернулася до Контрольно-ревізійної комісії партії для перевірки наявності ознак чи фактів політичної корупції".

 

Нагадаємо, рік тому партію "Голос" очолила Кіра Рудик замість Святослава Вакарчука, який вдруге склав мандат обранця.