Секретар РНБО Данілов закликав уникати російського наративу «Донбас»

20:06, 24.03.2021
Секретар РНБО Данілов закликав уникати російського наративу «Донбас»

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов.

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов закликає не послуговуватися словом Донбас щодо Донецької і Луганської областей, оскільки це є російський наратив, нав’язаним країною-агресором.

 

Як повідомляє Україна молода, про це пан Данілов заявив під час форуму «Виборча реформа: оцінка через призму цінностей, політичних прав, якості процедур» в середу.

 

«Слова «Донбас» немає в жодному нормативному правовому документі нашої держави. Це дефініція, яка нам нав’язується Російською Федерацією – «народ Донбасу», «вибір Донбасу», «Донбас не поставлять на коліна». Нам треба чітко дотримуватись наших нормативно-правових документів… Є чіткі назви території Донецької і Луганської областей, ніякого Донбасу не існує, це дуже небезпечно, коли ми починаємо такі речі говорити», – наголосив Олексій Данілов.

 

За його словами, українська влада максимально забезпечила виборче право на територіях, які межують з тимчасово окупованими територіями Донецької та Луганської областей, а заяви про те, що десь не відбулись вибори через небажання влади їх проводити, є маніпулятивними.

 

«Всі без виключення послуги, які має отримати громадянин України, який знаходиться на підконтрольній території, він на сьогоднішній день отримує. Решта – це маніпулятивні речі, що начебто там держава відмінила вибори… Ні! Це прифронтова територія, вона може збільшуватись чи зменшуватись в залежності від того, які плани для себе готує ворог», – стверджує секретар РНБО.

 

І додав, що не може наразі оприлюднити інформацію розвідки, що планувала Росія під час виборів в прифронтових районах, але запевнив: «Ми зробили все можливе, щоб на максимальній кількості Донецької та Луганської областей відбулися місцеві вибори в тих громадах, де це було можливо».

 

Як повідомляла «УМ», раніше Олексій Данілов запевняв, що незалежно від посад та прізвищ, особи, які були причетні до підписання Харківських угод, нестимуть відповідальність.