Суд Києва зобов'язав ДБР відновити справу проти Порошенка через Томос

10:52, 24.03.2021
Суд Києва зобов'язав ДБР відновити справу проти Порошенка через Томос

Петро Порошенко заявив, що отримання Томосу про автокефалію стало головною подією його життя.

Шевченківський районний суд Києва своїм рішенням зобов'язав Державне бюро України (ДБР) відновити кримінальне провадження за фактом "розпалювання міжконфесійної ворожнечі" п'ятим президентом України Петром Порошенко.

 

Як інформує УМ, про це повідомляє Фокус з посиланням на допис колишнього депутата Верховної Ради Ігоря Мосійчука у Фейсбуці.

 

"Шевченківський райсуд Києва зобов'язав ДБР відновити і в повному обсязі розслідувати кримінальне провадження за фактом розпалювання міжконфесійної ворожнечі на той час президентом України Петром Порошенко під час утворення ПЦУ і спроби ліквідації УПЦ КП", — йдеться у повідомленні.

 

Справу стосовно п'ятого президента Петра Порошенка про надання Українській Церкві Томосу відкрили ще в кінці 2019 року за заявою вірян Київського Патріархату, що підтримують Патріарха Філарета. У заяві зазначалося про незаконні дії ряду вищих посадових осіб, які вчинили дії, спрямовані на розпалювання міжрелігійної ворожнечі при створенні Православної Церкви України.

 

У ПЦУ тоді назвали відкриту проти Порошенка справу "ганебною і абсурдною спробою тиску".

 

"Йдеться про кримінальне провадження, яке було порушено ДБР за заявою Його Святості Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета, але згодом під тиском нардепів від ЄС закрили. Як бачимо незаконно... Петро Олексійович, готуйтеся на допит!", — написав колишній нардеп.

 

Зазначимо, раніше Петро Порошенко заявив, що отримання Томосу про автокефалію стало головною подією його життя.

 

Як повідомляла «УМ», наприкінці липня 2020 року ДБР закрило кримінальне провадження стосовно можливого "розпалювання релігійної ворожнечі" щодо п’ятого президента Петра Порошенка, яку сам фігурант називав «справою про Томос».

 

Раніше Петро Порошенко опублікував світлини найважливіших подій, пов’язаних із отриманням Томосу про автокефалію Православної Церкви України.