Маруся Звіробій зняла свою кандидатуру на користь Руслана Кошулинського на 87-му окрузі

12:38, 16.03.2021
Маруся Звіробій зняла свою кандидатуру на користь Руслана Кошулинського на 87-му окрузі

Маруся Звіробій-Біленька і Руслан Кошулинський об'єднали зусилля у боротьбі з олігархатом.

Відома військова та волонтерка, кандидатка від партії «Європейська Солідарність» у 87-му окрузі на Прикарпатті Маруся Звіробій-Біленька вирішила зняти свою кандидатуру на користь кандидата від ВО «Свобода» Руслана Кошулинського.

 

Обоє кандидатів балотувалися на довиборах у Верховну Раду по 87-му окрузі, що на Прикарпатті, після дострокового припинення повноважень позафракційного депутата Руслана Требушкіна, обраного міським головою Покровська Донецької області.

 

За словами, кандидатки від «ЄС», вона і її команда не тішитимуть ворогів «махачем зі Свободою».

 

Як повідомляє Україна молода, про рішення Марусі Звіробій інформує партія  «Європейська солідарність» у вівторок.

 

«Боротьба за Україну – це не слова, це вчинки. 87-й округ сьогодні став своєрідним полем боротьби за Україну, на якому зіткнулися олігархи в особі партнера Коломойського Олександра Шевченка, висуванця від влади зелених дилетантів Василя Вірастюка, та представники патріотичних сил – Руслан Кошулинський зі «Свободи» та я, Маруся Звіробій Біленька від «Європейської Солідарності», – повідомила кандидатка від «ЄС».

 

На її думку, «своїм взаємопоборюванням ми з Кошулинський можемо відкрити дорогу представникам олігархів до Верховної Ради». Тоді як державні інтереси – вище партійних і особистих.

 

«Я прийняла рішення підтримати представника патріотичних сил Руслана Кошулинського і нагадати всім представникам політичних сил, що Україна понад все – це інструкція до виконання, а не просто гасло», – наголошує волонтерка.

 

Вона нагадала, що історія поразок України – це щоразу історія неспроможності об’єднатися.

 

Наразі відомо, що «Європейська Солідарність» провела відповідні перемовини з ВО «Свобода», і політичні сили дійшли порозуміння, що заради України має початися процес об’єднання українських патріотичних сил не на словах, а на ділі, зважаючи на серйозні виклики, перед якими опинилася країна. 

 

«Не пропустити до Ради представників олігарха Коломойського та зеленої влади – є одним з наших спільних завдань», – наголосила Маруся Звіробій-Біленька.

 

Військова також оприлюднила рейтинги кандидатів і окремо наголосила на своїй сторінці у Facebook:

 

«До виборів на 87 окрузі менше двох тижнів. Наразі, через засилля кандидатів Коломойського, за ходячі шлунки ми спокійні, вони свій вибір не змінять. А от за патріотичний електорат  доведеться або жорстко битись, або домовлятись, щоб ішов хтось один. Логічно складатись на користь того, хто бере більший відсоток. Ми не збираємось тішити ворогів  нашої держави махачем зі Свободою. І це при поки що живому Коломойському.  Спільним рішенням з Петром Порошенком, після перемовин зі Свободою, ми краще їх підтримаємо».

 

ВО «Свобода» привітало заяву «ЄС» та її кандидатки у 87-му виборчому окрузі Марусі Звіробій-Біленької:

 

«Це рішення є демонстрацією нашої спільної позиції про початок об’єднавчого процесу проукраїнських патріотичних сил, зокрема «ЄС» та «Свободи», перед загрозою проросійського та олігархічного реваншу».

 

Нагадаємо, що ЦВК призначила на 28 березня проміжні вибори народних депутатів в округах №87 (Івано-Франківська область) та № 50 (Донецька область). Партія Порошенка висунула ще в грудні 2020 року власну кандидатку - Марусю Звіробій.