Максим Микитась звільнився із СІЗО, фото

16:49, 12.03.2021
Максим Микитась звільнився із СІЗО, фото

Максим Микитась (в центрі) радіє звільненню на засніженій вулиці.

Колишній президент будівельної компанії "Укрбуд", скандально відомий нардеп  Максим Микитась був звільнений з-під варти в залі суду у п’ятницю.

 

Відтак, після радісних селфі із адвокатами в суді і на засніженій вулиці Микитась поїхав не до СІЗО, а додому.  

 

Як повідомляє Україна молода, про це йдеться на сторінках у Facebook  самого Микитася і його адвоката Артура Габріеляна.

 

Рішення про звільнення ухвалив Шевченківський райсуд Києва: Микитасю змінили запобіжний захід з утримання під вартою на нічний домашній арешт. 

 

«Несправедливий запобіжний захід змінено! Їду до додому! До дочок, до дружини. Потім до моєї любимої мами. Дякую всім людям доброї волі що допомагали мені і моїй родині у цей скрутний час. Мене заарештували за півтори години до Нового року - зараз вийшов на вулицю, а тут майже така сама новорічна погода», - написав Максим Микитась.

 

За його словами, він планує відпочити і побути з родиною. Тому з журналістами спілкуватиметься пізніше.

 

 

У свою чергу, адвокат Артур Габріелян повідомив: «Справедливість перемогла! Задоволено моє клопотання! Максима Микитася звільнено з-під варти і він їде додому».

 

Нагадаємо, Максима Микитася підозрюють у замовленні викрадення людини — юриста Олега Мірошниченка — та вимаганні  800 тисяч доларів США. Арештований колишній народний депутат і екскерівник "Укрбуду" дав викривальні показання на Татарова у справі про махінації з квартирами для Нацгвардії.

 

Як повідомляла «УМ», детективи НАБУ і прокурори САП заочно повідомили заступнику глави Офісу президента Олегу Татарову про підозру. Йому направили повістку про виклик до НАБУ, за якою він з'явився і одержав підозру особисто. Пізніше НАБУ і САП подали до суду клопотання про обрання запобіжного заходу Татарову у вигляді тримання під вартою із альтернативою 10 млн грн застави.

 

За даними слідства, Татаров під час роботи в "Укрбуді" нібито підкупив експерта МВС, щоб той фальсифікував експертизу на користь компанії.

 

Сам Татаров заперечує свою причетність до злочинів. Його адвокат Олександр Кузьменко поінформував, що кримінальне провадження НАБУ стосується знижки на парковку в одному з житлових комплексів Києва. Справа Татарова досі не передана до суду