Заступник мера Києва Микола Поворозник повернувся на роботу після корупційного скандалу

14:30, 12.03.2021
Заступник мера Києва Микола Поворозник повернувся на роботу після корупційного скандалу

Микола Поворозник підтвердив, що повертається до роботи, бо у справі СБУ не фігурує.

Перший заступник міського голови Києва Микола Поворозник, якого майже рік тому відсторонили від посади через можливу корупцію, повертається до роботи у столичній міськраді.

 

Як повідомляє Україна молода, про це мер Києва Віталій Кличко сказав на засіданні Київради 11 березня.

 

За його словами, правоохоронці завершили розслідування справи і його заступник там не фігурує.

 

Пан Кличко також повідомив, що до нього надійшла заява від Поворозника про готовність приступити до виконання своїх обов'язків. Свою заяву він аргументував  останньою інформацією від Служби безпеки, яка розслідувала справу щодо можливої корупції, щодо процесуального статусу Поворозника.

 

«В доповіді Служби безпеки сказано, що перший заступник не є стороною чи учасником кримінального провадження», — прокоментував Кличко.

 

За його словами, досудове розслідування справи зараз завершено й матеріали скеровані до суду.

 

«На мою думку, всі крапки над "і" розставлені, і я буду ухвалювати рішення, щоб людина поверталася до виконання своїх обов'язків», — наголосив мер.

 

Сам Микола Поворозник також повідомив у соцмережах в п'ятницю, що повертається до роботи: «Майже рік без повноцінної роботи. Але це теж досвід, який багато чому навчив і залишив поряд лише справжніх та вірних друзів. Я дякую родині, друзям і колегам за підтримку!».

 

Як повідомляла «УМ», у квітні 2020 року Поворозник став фігурантом справи про корупцію. Йшлося про вимагання хабаря розміром у 125 тисяч доларів.

 

Водночас сам Поворозник заперечував цю інформацію і казав, що його викликали на допит лише як свідка. Але на час розслідування Кличко відсторонив його від посади та вимагав від СБУ надати інформацію про розслідування щодо його першого заступника.