Лавров скаржиться до Ради Європи на «посібників нацистів» в Україні і країнах Балтії

11:45, 28.02.2021
Лавров скаржиться до Ради Європи на «посібників нацистів» в Україні і країнах Балтії

Міністр МЗС РФ Сергій Лавров написав послання генсеку Ради Європи Марії Пейчиновіч-Бурич.

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров скаржиться керівництву Ради Європи на «проблему порушення прав російськомовного населення» в Україні і країнах Балтії.

 

При цьому, на його думку, в цих країнах відбувається ще й звеличення посібників нацистів.

 

Як повідомляє Україна молода, про це пан Лавров написав у посланні генсеку Ради Європи Марії Пейчиновіч-Бурич з нагоди 25-річчя вступу Росії в організацію.

 

Послання оприлюднено на сайті МЗС РФ у неділю.

 

"Відсутність належної реакції на такі масові і довгострокові порушення прав людини, як дискримінація російського і російськомовного населення в Україні і в країнах Балтії, розхитує авторитет Ради Європи. Організація, що виникла на руїнах Другої світової війни, не повинна байдуже дивитися на прояви історичного ревізіонізму і звеличення пособників нацистів", - стверджує російський міністр.

 

Як повідомляла «УМ», місяць тому секретар РНБО Олексій Данілов відповів на чергові спроби Росії втрутитися в мовне питання в Україні.

 

Зокрема, він відреагував на вереск московської політичної верхівки щодо поступового впровадження закону «Про забезпечення функціонування української мови як державної» і сказав, що Україна «не потребує порад держави-агресора».

 

Предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній закликає українців молитися рідною мовою.