Депутату Владиславу Поляку повідомили про підозру за «кнопкодавство»: перший випадок

11:06, 12.02.2021
Депутату Владиславу Поляку повідомили про підозру за «кнопкодавство»: перший випадок

Нардеп від групи "Довіра" Владислав Поляк.

Нардепу Верховної Ради повідомили про підозру за "кнопкодавство". Як повідомила генпрокурорка Ірина Венедіктова, це перший випадок у практиці. За інформацією ЗМІ, мовиться про парламентаря від групи "Довіра" Владислава Поляка.

 

Як інформує УМ, про це у фейсбук написала генпрокурорка Ірини Венедіктової

 

Нардепа підозрюють у зловживанні владою або службовим становищем, що спричинило важкі наслідки.

 

"Нардеп під час розгляду поправок до законопроєкту щодо обігу земель сільськогосподарського призначення неодноразово здійснював неособисте голосування з використанням персональної картки колеги", -  написала генпрокурорка.

 

Парламентаря викликали до Офісу Генпрокурора 11 лютого, аби вручити повідомлення про підозру. Проте, як наголосила Венедіктова, політик не з'явився та причину своєї відсутності не повідомив.

 

"Письмове повідомлення про підозру у порядку, передбаченому КПК України, направлено до Апарату Верховної Ради України, за місцем проживання парламентаря, на його електронну пошту та інші відомі стороні обвинувачення засоби зв'язку", -  розповіла генпрокурорка.

 

В Офісі генпрокурора кажуть, що кримінальна відповідальність за кнопкодавство – важливий запобіжник.



Тим часом, Інтерфакс-Україна з посиланням на власні джерела повідомляє, що повідомили про підозру нардепу від групи "Довіра" Владиславу Поляку. Він – безпартійний, обраний до Ради на мажоритарному округу на Закарпатті.


 

Зазначимо, що закон про покарання народних депутатів за "кнопкодавство" набув чинності 16 січня 2020 року.