Секретар РНБО Данілов обіцяє санкції проти нардепів

09:08, 06.02.2021
Секретар РНБО Данілов обіцяє санкції проти нардепів

Секретар РНБО Олексій Данілов стверджує, що нинішні санкції - не одноразова акція.

Секретар Ради нацбезпеки і оборони Олексій Данілов стверджує, що Україна запроваджуватиме санкції ще й проти низки народних депутатів Верховної Ради.

 

Як повідомляє Україна молода, про це пан Данілов  заявив в ефірі програми «Свобода слова з Савіком Шустером» в ніч на суботу.

 

«Я впевнений, що найближчим часом санкції продовжуватимуть вводитися проти певних категорій осіб, як фізичних, так і юридичних. Більш того, я можу з упевненістю сказати, що там буде низка депутатів, які сьогодні засідають у Верховній Раді. У нас вже більше ніж достатньо аргументів щоб їх ввести», – сказав Олексій Данілов.

 

При цьому, секретар РНБО додав: «Якщо хтось вважає, що це одноразова акція – то ви глибоко помиляєтеся».

 

За його словами, усі причетні до цієї справи «нестимуть відповідальність, в тому числі й кримінальну».

 

Данілов наголосив, що з 2017 року 1228 громадян України знаходяться під санкціями держави.

 

Нагадаємо, 2 лютого президент Зеленський ввів у дію рішення РНБО про застосування санкцій проти нардепа Тараса Козака та телеканалів кума російського президента Путіна Віктора Медведчука "112 Україна", NewsOne, ZIK.

 

Більшість українських політиків підтримали рішення РНБО та Зеленського. Проти лише виступили соратники Медведчука та Козака з ОПЗЖ. Крім того, засудили такий крок у Спілці журналістів. За словами голови НЗЖУ Сергія Томіленка, санкції запровадили "без суду", а отже – "це наступ на свободу слова".

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СБУ оприлюднить «секретні матеріали» про канали Медведчука