Підтримуємо свободу слова, а не пропаганду: Зеленський про санкції проти каналів Медведчука

11:21, 03.02.2021
Підтримуємо свободу слова, а не пропаганду: Зеленський про санкції проти каналів Медведчука

Зеленський не прокоментував, що під санкціями опинилися телеканали кума Путіна Віктора Медведчука

Президент України Володимир Зеленський прокоментував запровадження санкції проти телеканалів кума Володимира Путіна Віктора Медведчука. Він заявив, що наша країна рішуче підтримує свободу слова, а не пропаганду.

 

Як інформує УМ, про це глава держави написав твіттер.

 

Водночас президент Зеленський наголосив, що питання санкцій – важке. Він зазначив, що Україна підтримує свободу слова, а не пропаганду, фінансовану країною-агресором, яка підриває країну на шляху до ЄС та євроатлантичної інтеграції.

 

"Боротьба за незалежність – це боротьба в інформаційній війні за правду і європейські цінності", - написав Зеленський.

 

Зауважимо, що напередодні президент Володимир Зеленський підписав указ про запровадження персональних санкцій проти нардепа від ОПЗЖ Тараса Козака.

 

Як пишуть ЗМІ з посиланням на власні джерела, ввечері 2 лютого членам РНБО подзвонили з Офісу Президента та запросили їх на Банкову, на четвертий поверх. Кожному видали папку з документами, щоб члени РНБО розписалися.

 

За словами одного з членів Радбезу, "це було письмове опитування", обговорення не було. Ніхто не оголошував і не акцентував на тому, що запроваджуються санкції проти каналів Медведчука. Водночас президент Володимир Зеленський своєї позиції щодо цього членам РНБО не висловлював.

 

Зауважимо, що під час засідання РНБО спікер Верїовної Ради Дмитро Разумков не підтримав застосування санкцій Разумков не підтримав санкції проти Козака й каналів Медведчука. Він був єдиним із членів Ради нацбезпеки, хто утримався.

 

За словами спікера Верховної Ради, "санкції проти телеканалів – це погано", пише Бабель.

 

Як зазначив спікер парламенту, не важливо, кому належать ці канали.

 

"Санкції добре там, де ми не можемо покарати за українським законодавством. А тут все не на місці. І щодо каналів – санкції це погано. Попри те, чиї вони", - сказав Разумков.

 

Як повідомляла УМ, РНБО запровадили персональні санкції проти нардепа від ОПЗЖ Тараса Козака 2 лютого. Термін їх дії складає 5 років. Під санкціями також опинилися телеканали кума Путіна Віктора Медведчука – NewsOne, ZIK та 112. Того ж дня медведчуківські ЗМІ припинили роботу.

 

За інформацією ЗМІ, санкції зачепили навіть літаки, якими користуються Козак та Медведчук.

 

Депутати та інші відомі люди відреагували на блокування каналів Медведчука.