Зеленський спитає Байдена: Чому ми досі не в НАТО?

09:33, 01.02.2021
Зеленський спитає Байдена: Чому ми досі не в НАТО?

Володимир Зеленський під час інтерв’ю виданню Axios.

Президент України Володимир Зеленський «трішки злий» на експрезидента США Дональда Трампа, а також розраховує на зустріч із новим господарем Білого дому Джо Байденом, до якого в нього просте питання: Чому Україна досі не в НАТО?».

 

За його словами, він хотів би від Сполучних Штатів допомоги у протистоянні з Росією.

 

Як повідомляє Україна молода, про це йдеться в інтерв’ю Зеленського американському виданню Axios, яке транслювалось на платформах HBO.

 

Зокрема, президент України побажав Байдену "успіху з усіма викликами, які перед ним постануть".  І висловив побажання, щоб Україна й США "увійшли в новий етап та стали на новий шлях".

 

«На сході України триває війна, триває агресія Російської Федерації, анексія Криму. Тож я хотів би, щоб США і зокрема президент Байден, який дуже знайомий з Україною, допомогли нам вийти з цієї по-справжньому трагічної ситуації», - сказав глава держави.

 

І додав: «Ми вдячні за все. Але якщо ми, українці, і Україна хоче бути рівноправним членом альянсу, рівноправним членом НАТО… Це одне з найважливіших питань безпеки – тієї самої безпеки, про яку говорить президент Байден. В такому разі в мене є дуже просте питання: пане президенте, чому ми досі не в НАТО?».

 

На його думку, якби Україна була членом НАТО, на сході України, на Донбасі не було б ескалації.

 

Володимир Зеленський також розповів про те, чи ображений він на Дональда Трампа, і чи готова Україна сприяти в розслідуванні проти соратника Трампа Руді Джуліані чи сина президента США Гантера Байдена.

 

«Ми готові допомагати. Наша позиція дуже правильна і продуктивна: ми готові допомагати Сполученим Штатам отримати правду. Тому що для нас це дуже і дуже важливо», - сказав він.

 

 

Як повідомляла «УМ», Україна активно працює над реалізацією запрошення Джо Байдена в Україну. Окрім того, триває підготовка до можливого візиту Володимира Зеленського до США.