Петро Порошенко очолив рейтинг найвпливовіших українців 2020 року – Фокус

17:12, 30.12.2020
Петро Порошенко очолив рейтинг найвпливовіших українців 2020 року – Фокус

Петро Порошенко - лідер симпатій українців у 2020 році.

П’ятий президент, лідер «Європейської Солідарності» Петро Порошенко очолив рейтинг найвпливовіших українців 2020 року за версією читачів журналу «Фокус».

 

Як передає «Україна молода», видання «Фокус» зазначає, що за Порошенка проголосували 5262 читачі.

 

Як зазначає видання, читачі вважають, що правоохоронці не висувають вагомих звинувачень Порошенку по справах, в яких він фігурує, через критику міжнародних партнерів. Так само правоохоронці не здатні розгорнути повноцінну боротьбу із лідером «ЄС».

 

Окрім Петра Порошенка в першій п'ятірці рейтингу опинилися очільник Московського патріархату Онуфрій, проросійський блогер Анатолій Шарій, співголова політради партії "Опозиційна платформа – За життя" Віктор Медведчук та боксер Олександр Усик.

 

У свою чергу, президент України Володимир Зеленський опинився аж на 10 місці рейтингу. За нього віддали 1034 голоси.

 

У виданні зауважили, що вплив Зеленського міг ослабнути через те, що більшість представників від партії "Слуга народу" не очолили міські ради після місцевих виборів.

 

Журнал "Фокус" проводив онлайн–голосування від 15 до 29 грудня. Після голосування редакція відфільтрувала підозрілі голоси завдяки антиспам–сервісу.

 

Нагадаємо, протягом 2020 року рейтинги партії влади та президента Зеленського продовжували падіння, натомість зросла підтримка Порошенка та партії "Європейська солідарність".