Річниця побиття Тетяни Чорновол: Порошенко дорікає Зеленському поплічниками Януковича у владі

16:28, 25.12.2020
Річниця побиття Тетяни Чорновол: Порошенко дорікає Зеленському поплічниками Януковича у владі

Петро Порошенко і Тетяна Чорновол.

Журналістка, активістка Євромайдану Тетяна Чорновол, проти якої сьогодні фабрикують кримінальну справу, була жорстко побита 7 років тому, ніч з 24 на 25 грудня 2013 року.

 

Як повідомляє Україна молода, про це нагадав у Facebook  п’ятий Президент, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко у п’ятницю.

 

Він наголошує, що поплічники Януковича нині повертаються у владу і чинять розправу над учасниками Революції гідності.

 

«Cім років тому у ніч з 24 на 25 грудня посіпаки Януковича звіряче побили Тетяну Чорновол. Вона дивом залишилася живою. Вбивали її, а не вона, як це зараз намагається видати «Феміда» 95-го кварталу», – пише Порошенко.

 

«Пам’ятаєте огидний і нелюдський жарт, чи можна видобувати електрику, якщо протестувальників у вовняному одязі бити ебонітовими паличками. Зеленський і досі не знайшов у собі мужності вибачитися за цю мерзоту перед учасниками Революції гідності. Це він повернув на владні посади одіозних людей Януковича, які зараз мстяться і чинять розправу над героями Майдану. Це він на вимогу Путіна зняв з лави підсудних беркутів, які розстрілювали героїв», – нагадав п’ятий Президент.

 

Лідер «ЄС» додав: «Я захоплююся силою духу Тетяни — вона завжди була і нині є людиною мужньою і незламною. У ту жахливу ніч вона вижила, вистояла і, всупереч планам злочинців, продовжила боротьбу за правду. А правда обов’язково переможе!».

 

Як повідомляла УМ, Офіс генпрокурора забрав справу Татарова та передав її до СБУ. Прокуратуру зобов'язали зробити це через рішення Печерського райсуду Києва. У НАБУ розкритикували рішення, адже вважають, що розглядати їхні справи має повноваження тільки Вищий антикорупційний суд. Олега Татарова підозрюють у корупції, під час Євромайдану він працював у МВС і публічно засуджував учасників Революції Гідності. 

 

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова заявила, що не причетна до рішення про передачу справи