«І чоловіки, і жінки будуть мобілізовані»: Зеленський про небезпеку нападу Росії з Криму

12:18, 25.12.2020
«І чоловіки, і жінки будуть мобілізовані»: Зеленський про небезпеку нападу Росії з Криму

Зеленського запитали про бажання контактувати з президентом РФ Володимиром Путіним.

Володимир Зеленський заявив, що якщо Росія нападе з боку Криму, буде велика війна. І мобілізовувати на неї доведеться усіх.

 

Це буде дуже погано для населення України, розповів Зеленський в інтерв'ю виданню "Фокус".

 

"Це жахлива ситуація, я навіть не хочу її уявляти. Я проти цього. Будемо сподіватися, що це неможливо. Інакше буде велика війна. Ми нікуди не підемо, ми всі будемо воювати, всі будуть мобілізовані – і чоловіки, і жінки", - наголосив Зеленський.

 

Президент зазначив, що особисто він готовий вийти з мінських домовленостей, але Україна не може цього зробити, тому що в такому випадку європейці можуть зняти санкції з Росії і представників ОРДЛО.

 

Також він розповів про невдачі в переговорах у нормандському форматі. Так, зустріч радників найближчим часом не відбудеться.

 

"По-перше, вони сперечаються. По-друге, коронавірус, тому зараз її теж не буде. Після того, як зустріч відбудеться, ми будемо готувати план з усіма датами. Складно, але рухаємося вперед. Це все план А", - сказав він, зазначивши, що про план Б рано говорити.

 

Також Зеленського запитали про бажання контактувати з президентом РФ Володимиром Путіним.

 

"Я можу йому зателефонувати, він точно зі мною поспілкується... Якщо продовжиться затримка із зустріччю радників, то я буду з ним спілкуватися обов'язково. Як президент України я повинен вирішувати з ним всі складні питання. І якщо це допоможе швидше зупинити війну, я повинен з ним спілкуватися. До того ж, я вважаю, що повинен бути як діалог на кшталт в нормандському форматі, так і прямий діалог. Тому що є питання, які ми не піднімаємо в нормандському форматі - ні питання заручників у Росії або Криму, ні питання Криму. Цей формат суто про Донбас. Тому ми повинні говорити з ним глобально тет-а-тет", - сказав президент.

 

Як повідомляла УМ, раніше глава української делегації в ТКГ Леонід Кравчук заявив, що не бачить передумов для проведення зустрічі лідерів нормандського формату навіть в 2021 році. Сенсу в зустрічі також не бачать в Росії.

 

Кравчук пропонує тиснути на Росію для прогресу в переговорах