Олег Татаров позиватиметься до директора НАБУ Артема Ситника

13:57, 12.12.2020
Олег Татаров позиватиметься до директора НАБУ Артема Ситника

Олег Татаров незадоволений тим, що керівництво НАБУ згадує його прізвище у кримінальних провадженнях.

Скандально відомий заступник глави Офісу президента Олег Татаров має намір подати позовну заяву про захист честі, гідності та ділової репутації проти директора НАБУ Артема Ситника на початку наступного тижня.

 

Як повідомляє Україна молода, про свої плани поінформував сам Татаров у соцмережах.

 

"На початку тижня у відношенні директора НАБУ Ситника мною буде подано позов про захист честі, гідності та ділової репутації. Кожен чиновник повинен відповідати за свої слова та дії", - наголошує заступник Єрмака.

 

За словами Татарова, 11 грудня Ситник "в черговий раз назвав його прізвище разом з підозрюваними у скоєнні низки злочинів фігурантами будівельних скандалів".

 

Відтак, він пов'язує це зі "своєю системною роботою по зміцненню незалежності в правоохоронних органах".

 

Заступник глави Офісу президента вимагає від директора НАБУ негайно спростувати "недостовірну інформацію" або публічно продемонструвати суспільству докази його причетності до протиправної діяльності.

 

Татаров також додав, що наполягає на незалежній міжнародній або вітчизняній експертизі будь-яких електронних, відео або аудіо даних нібито з його участю в незаконній діяльності.

 

Як повідомляла «УМ», у справі щодо заволодіння майном Нацгвардії  фігурує одіозний заступник керівника Офісу Президента Олег Татаров. Раніше він очолював юридичний відділ «Укрбуду». А ще раніше, за часів президентства Януковича, — був заступником начальника Головного слідчого управління МВС та одним із головних спікерів МВС стосовно Майдану. Він публічно виправдовував дії силовиків під час Революції Гідності.

 

Як вважають детективи НАБУ, Татаров причетний до фальсифікації експертизи у справі «Укрбуду». Він нібито передавав хабаря експерту, щоб той на папері зменшив суму збитків від афер із квартирами з 81,6 мільйона до 7 мільйонів гривень.

 

Також у НАБУ заявили, що вони вже підготували підозру Татарову, але генпрокурор Ірина Венедіктова відсторонила чотирьох прокурорів, які вели цю справу. В Офісі генпрокурора Венедіктової зміну прокурорів пояснили тим, що «справа набула резонансного статусу» і треба забезпечити «швидке, повне, неупереджене, всебічне та ефективне дослідження усіх обставин кримінального провадження».

 

Про причетність Татарова до схем в «Укрбуді» також повідомив Максим Микитась, який пішов на угоду зі слідством.