Венедіктова не доплатила за проживання на державній дачі – «Схеми»

09:44, 11.12.2020
Венедіктова не доплатила за проживання на державній дачі –  «Схеми»

Ірина Венедіктова вирішила не вносити доплати за проживання у "Пущі-Водиці".

Генпрокурорка Ірина Венедіктова вирішила не вносити доплати за проживання у державній резиденції комплексу "Пуща-Водиця". Оренда для посадовиці обійшлася втричі дешевше.

 

Раніше Ірина Венедіктова обіцяла, що внесе доплату, якщо службова перевірка покаже занижену вартість оренди, мовиться в проєкті "Схеми" видання "Радіо Свобода".

 

В Офісі генпрокурора пояснили, що їхня очільниця виплатила ту суму, яка була зазначена в договорі про оренду державної дачі. Аналогічне пояснення навели й у комплексі "Пуща-Водиця".

 

При цьому раніше журналісти провели розслідування, в якому показали занижену вартість оренди держдачі Іриною Венедіктовою. Генпрокурорка сплачувала за будинок на майже 700 квадратних метрів 64 тисячі гривень на місяць.

 

Отже, це виходить 95 гривень оренди за кожен квадратний метр. При цьому, за даними "Схем", вартість оренди в "Пущі-Водиці" оцінюється в 320 гривень за квадратний метр. Тож Венедіктова мала б сплачувати за держдачу близько 215 тисяч гривень щомісяця.

 

У вересні 2020 року журналісти зафіксували, як Ірина Венедіктова виїжджала з державної дачі. Тоді вона це пояснила, як "тимчасовий захід з міркувань безпеки". Пізніше генпрокурорка переїхала з державної дачі.



Заселитись туди вона змогла завдяки секретній постанові Кабміну від 19 червня 2020 року. Вона дозволила користуватися держдачею не лише президенту й головам уряду та парламенту.

 

Як повідомляла УМ, Венедіктова платить за державну резиденцію втричі дешевше

 

Венедіктова заявила, що переїзд у президентську резиденцію в Пущі-Водиці - тимчасовий захід з міркувань безпеки.

 

У день публікації розслідування "Схем" Ірина Венедіктова написала у фейсбуці, що вона не встановлювала розмір орендної плати. За словами генпрокурора, вартість оренди перевірять, і якщо вона виявиться заниженою, - Венедіктова готова доплатити.

 

У липні президент Володимир Зеленський з сім’єю почав проживати у державній резиденції Конча-Заспа, яку перед тим відремонтували за держкошт.

 

Перед переїздом президент продав будинок та земельну ділянку у селі Іванковичі в Київській області.