Білоруська православна церква прокляла Лукашенка

09:46, 23.11.2020
Білоруська православна церква прокляла Лукашенка

В церкві заявили, що за наказом одержимого дияволом Лукашенка білоруси знущаються один над одним.

Очільник білоруської православної автокефальної церкви архієпископ Святослав Логін 22 листопада прокляв Олександра Лукашенко та відлучив його від церкви. Це відбулося під час богослужіння у соборі святого Кирила Туровського у канадському Торонто.


Архієпископ прочитав архіпастирське послання про анафему для "колишнього президента Олександра Лукашенка – диктатора вбивці та мучителя благочестивого білоруського народу", повідомляє "Радіо Свобода".

 

Сам текст відлучення називається "Анафема колишньому президенту Лукашенко, який чинить беззаконня, переслідує та вбиває православних та інших мирних християн за правду у Білорусі".

 

Архієпископ заявив, що за наказом одержимого дияволом Лукашенка білоруси знущаються один над одним.

 

"Церква – це духовна та неполітична установа, яка навчає паству боротися за правду, вона не може просто спостерігати за геноцидом білорусів. Згідно зі святими вченнями Христа, церква повинна бути совістю свого народу", - сказав Логін.

Православна церква Білорусі наклала анафему на Лукашенка

 

анафема на лукашенка

 

У тексті анафеми пригрозили усім, хто виконує накази самопроголошеного президента: "На вас чекає прокляття ваших нащадків у земному житті і пекло в небесному житті".

 

Як повідомляла УМ, 22 листопада у Мінську білоруси вийшли на чергову акцію протесту. Ще до початку акції силовики розпочали жорстокі затримання демонстрантів. Крім того, вони кийком побили дівчину кийком, яка намагалася звільнити свого хлопця.

 

Громадянин Білорусі Антон Лукашук, який виїхав зі своєї батьківщини кілька днів тому, близько семи годин стояв на колінах у кайданках перед білоруським посольством у Києві на знак солідарності з репресованими співвітчизниками.