Суд над Фединою та Звіробій: у Львові поліція не пускає протестувальникам до «замінованого» піаніно

14:49, 10.11.2020
Суд над Фединою та Звіробій: у Львові поліція не пускає протестувальникам до «замінованого» піаніно

Полісмени стверджують, що їм повідомили про замінування цього транспортного засобу.

У Львові біля стін суду, де має відбутися засідання у справі Софії Федини та Марусі Звіробій, знайшли "замінований" автомобіль

 

Як інформує УМ, це машина, якою учасники акції протесту привезли паперове піаніно, пише Високий Замок.

 

Після появи автомобілю прибула поліція, яка огородила його стрічками. Полісмени стверджують, що їм повідомили про замінування цього транспортного засобу.

 

«Підозра на замінування автомобіля „KIA Sportage“ по вул. Шараневича. Вулиця непроїзна», — зауважують у поліції.

 

Софія Федина намагалася з`ясувати, коли приїдуть сапери, які б змогли підтвердити, що машина не становить загрози для людей, однак правоохоронці не змогли дати точної відповіді.

 

Пізніше до будівлі суду прибув п`ятий президент України Петро Порошенко, який вирішив разом із львів`янами підтримати Марусю Звіробій та Софію Федину у справі про «погрози» президенту України Володимиру Зеленському.

 
 
 
Як повідомляла УМ, 6 жовтня 2019 року президент Володимир Зеленський здійснив візит в Золоте Луганської області та зустрівся з добровольцями. Спілкування було дуже емоційним. Зокрема, під час розмови з одним з чоловіків Зеленський заявив: «Я прийшов тобі сказати: «Ви зброю відведіть». Ти мені переводиш стрілки. Ти мені взагалі не можеш ніякі ультиматуми озвучувати... Я президент цієї країни. Мені 42-й рік. Я не лох якийсь».

 

Поведінка президента дуже обурила Софію Федину і волонтерку Марусю Звіробій, які в той же день провели прямий ефір у мережі "Фейсбук", в якому з використанням ненормативної лексики розкритикували поведінку Зеленського.

 

Слідчі центрального апарату ДБР наприкінці листопада 2019 року направили на погодження до Генпрокуратури проєкт повідомлення про підозру народному депутату Софії Федині та волонтеру Марусі Звіробій.  Пані Федина закидає Зеленському побудову тоталітарної держави. 
 
 
10 березня 2020 року Печерський райсуд обрав Федині запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання.
12 травня Федина поінформувала, що ДБР надало документ, що досудове слідство у справі, де фігурує вона і волонтер Маруся Звіробій, завершено.