На Донбасі продовжать дотримуватися режиму тиші

23:28, 30.10.2020
На Донбасі продовжать дотримуватися режиму тиші

Захисники України не вірять у обіцянки ворога дотримуватися режиму "тиші".

Українська і російська делегації за посередництва ОБСЄ домовилися повернутися до дотримання режиму тиші на позачерговому засіданні підгрупи з безпеки Тристоронньої контактної групи щодо Донбасу після загибелі двох українських морпіхів. 

 

Як передає «Україна молода», про це повідомляється у Telegram-каналі української делегації у Тристоронній контактній групі (ТКГ) у п’ятницю ввечері.

 

«Сторони обговорили інциденти, які мали місце та призвели до трагічних наслідків. Сторони домовилися дотримуватися режиму тиші. Українська делегація розуміє, що гарантовано домовитися можливо лише тоді, коли головний гравець, який стоїть за спиною однієї зі сторін на лінії розмежування, дає згоду домовитися», — заявили у ТКГ.

 

У зв’язку з цим українські переговорники заявили, що в них залишилося запитання: «Чи розуміють наші візаві весь ступінь своєї відповідальності щодо можливої ескалації збройного конфлікту?»

 

Зазначається, що на засіданні також обговорювали заходи щодо запобігання подальших випадків порушення режиму тиші.

 

«Сторони домовилися продовжити консультації на наступному засіданні ТКГ, яке заплановане на 10 листопада цього року», — додали у делегації.

 

Окремо наголошується, що глава Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні, модератор робочої підгрупи з питань безпеки Тристоронньої контактної групи, посол Яшар Халіт Чевік підтримав наміри сторін дотримуватися режиму припинення вогню.

 

Як повідомляла «УМ», сержанти 36-ї окремої бригади морської піхоти ЗСУ Володимир Бондарюк з Миколаївщини і Михайло Старостін з Херсонщини загинули під час ворожого обстрілу поблизу Водяного Донецької області у ніч з 29 на 30 жовтня.

 

Після цього Україна скликала термінове засідання підгрупи з безпеки Тристоронньої контактної групи по Донбасу.